dimarts, 29 de juliol del 2014

REUNIÓ RAJOY-SÁNCHEZ: UN ÚNIC PUNT DE COINCIDÈNCIA

El cert és que tampoc m’esperava molt més, però la reunió entre el President del govern d’Espanya Mariano Rajoy i el Secretari General del PSOE Pedro Sánchez bé podria qualificar-se de patètica, ja que, segons les declaracions del propi Sánchez, només van trobar un punt de coincidència: la consulta catalana.
És què Espanya no té problemes per a resoldre? Evidentment molts i molt grossos : atur, pobresa, sanitat i ensenyament públics, corrupció, justícia, etc. La resposta que ens donarien ells seria un no rotund. El primer problema per al PP i el PSOE es diu salvaguardar la unitat d’Espanya a qualsevol preu.
La reunió mantinguda entre Rajoy i Sánchez s’hauria d’emmarcar dintre del marc de la cordialitat institucional entre el President del govern i el que serà, a partir d’ara cap de l’oposició. Més enllà d’aquesta cordialitat, poca cosa més, ja que temps hi ha hagut fins ara per poder seure a una taula, ja no el PP i el PSOE, sinó tots els partits amb representació parlamentaria (indistintament de la institució on estiguin) per mirar de trobar solucions consensuades al greu deteriorament dels drets i les llibertats tan individuals com col·lectives.
No esperava que Sánchez es comprometés a donar suport al govern del PP a partir d’ara. I a més de fer-ho de forma gratuïta. Qui alguna cosa vol, alguna cosa ha d’oferir a canvi.
Rajoy, una vegada més, em va decebre. Tenia l’oportunitat d’accedir a la petició de Sánchez de reformar la Constitució i donar així una alternativa a Mas que no passés per la consulta d’autodeterminació i les pretensions independentistes de Catalunya. Però no va ser així. Vaig apuntar que podia passa, però és evident que em vaig equivocar.
Per tant, estem allà on érem. No ens em mogut ni un mil·límetre: els dos grans partits contraris a la consulta catalana. Aquesta situació també és la més comentada pels diaris que s’editen a Madrid (el País, el Mundo, ABC...)
Davant dels escassos resultats, potser millor haver-se trobat a un altre lloc, com per exemple a una cafeteria fent un solo...