dilluns, 14 de juliol del 2014

PRIORITATS MUNICIPALS




Devia de ser l’any 2008, coincidint amb l’inici de la crisi, una moció de censura a Roda de Berà va fer fora CiU i un pacte de govern entre el PSC i el PP va fer alcalde al cap de llista del socialistes.
El meu company José Luis Moreno (AEAT de Tarragona) va passar a ser el regidor d’Hisenda, encara que va donar poc la cara.
L’Ajuntament de Roda de Berà va ser el primer d’Espanya en fer un ERO al personal laboral de la plantilla municipal, segurament sobredimensionada degut a les col·locacions d’amics i coneguts dels regidors dels anteriors equips de govern.
Una vegada es va prendre aquesta mesura, la següent va ser treure les papereres de les urbanitzacions. Motiu? Sinó hi havia papereres, no s’havia de passar a buidar-les. Era una manera d’optimitzar recursos. Es podrà estar a favor o en contra de la mesura, però, en part, era una mesura lògica que s’havia de prendre si la plantilla de treballadors s’havia reduït.
En canvi, la primera mesura que ha hagut de prendre el nou equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra en funcions (avui havia de ser ratificat pel Plenari) ha estat una ben diferent: retirar les destructores de paper.
Segons va informar ahir pel matí la Cadena SER, sembla ser que d’una en concret, hi sortia fum (paraules literals)
Com recordareu, l’alcalde de la població i alguns dels membres de l’equip de govern, van ser detinguts per la Guardia Civil i, el propi alcalde, a hores d’ara encara està empresonat.
Tot va ser com a conseqüència dels contractes que va atorgar l’ajuntament a una consultoria i una empresa constructora.
Tal com sempre passa en aquests casos, ni els propis imputats ni el partit polític al que pertanyien (CDC) van voler admetre que hi hagués cap irregularitat, fins al punt que, el ja exalcalde, tot i estar a la presó, es negava a dimitir. Davant d’aquesta situació, l’oposició havia preparat una moció de censura per si er necessari fer-lo fora. Al final no va caler.
El seu partit CDC va dir que si es demostrava la seva culpabilitat, l’expulsarien de militant. Jo em pregunto quans càrrecs i afiliats de CDC hauria d’expulsar el partit per haver comés (presumptament si voleu) irregularitats? Segur que el cens d’afiliats baixaria considerablement.  
Però fixeu-vos en una cosa. Si alcalde i regidors estaven detinguts, les dependències municipals estarien plenes de fidels lacais que els hi farien la feina bruta de destruir tota la documentació compromesa. Una bona manera d’eliminar els rastres de la corrupció.
Me ve al cap el cas d’un secretari d’una confraria de pescadors de les nostres terres (no n’hi ha tantes) que havia de passar una inspecció (no em pregunteu si era d’Hisenda, de Treball o de la pròpia Federació Catalana de Confraries) Casualment, la nit abans es va calar foc a les oficines i va destruir tota la documentació, fins i tot els ordinadors. Una altra casualitat: la filla és regidora de CiU.
Per cert, ja sabeu com ha acabat el Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra, veritat?
Al final l’alcalde serà un convergent imputat pel mateix cas. Suposo que qui ho ha permès és que té por que encara es trobin moltes més coses.
Cada dia que passa estic més fastiguejat!