dissabte, 12 de juliol del 2014

QUINA FINAL VEUREM?



Veurem un nou passeig de la selecció d’Alemanya?  
O veurem un partit esquifit com la semifinal entre Argentina i Holanda?
O tal vegada alguna cosa mixta entre un partit vistós i un d’avorrit?
Diumenge sortirem de dubtes.
Després de la semifinal entre Alemanya i Brasil, tothom va elogiar el joc dels jugadors alemanys. El bany de futbol a la pentacampiona  va ser dels que fan història, d’aquells que es recorden. L’altre dia vaig escoltar que algú deia que sortirà en una propera edició del Trivial. Si de per si, el resultat significa una severa derrota, cal afegir-li que Brasil jugava a casa, amb la seva afició donant-li suport... Era el seu mundial i la gran favorita per guanyar-lo. Ni les baixes de Neymar i Thiago Silva poden justificar el resultat final.
Sempre he cregut que per a que es doni un resultat així hi fan falta dos elements importants. El primer que l’equip que guanya jugui un partit perfecte. I el segon és que el que perd jugui rematadament malament. Igual com va passar entre Espanya i Holanda.
L’altra semifinal va ser molt diferent. Semblava que totes dues selecciones volien arribar a la tanda de penals i decidir el destí del partit des del punt dels 11 metres. A l’eliminatòria de quarts a Holanda li va anar molt bé i Van Gaal devia de confiar amb el seu porter per a treure’n el mateix rendiment. Però va ser el porter argentí qui, amb dues aturades, va posar a la seva selecció a la final. Cap al final del partit, un dels comentaristes va dir:
-Perdrà aquell equip que cometi una errada.
Però ni així... No hi van haver errades importants que acabessin decidint el resultat.
A priori m’imagino una final especulativa. No crec que Alemanya surti tan valenta i que vulgui decidir el partit ràpidament.
Mentre la selecció Argentina haurà de demostrar que és alguna cosa més que Messi i aquest jugador demostrar el que no ha demostrat pràcticament en tot el campionat (ni en tot l’any!): que encara és el millor jugador del món.
A priori sembla favorita la selecció Alemanya. El 7-1 és un bon aval, però cada partit és diferent.  
Sovint, el guanyador és aquell que no surt de favorit i ara per ara sembla l’Argentina.
Només hi ha una dada que jugui a favor de la albiceleste: Mai cap equip europeu ha estat capaç de guanyar a Amèrica. Però també és cert que les estadístiques estan per a trencar-se, I sempre hi ha una primera vegada.