dimecres, 16 de juliol del 2014

SENSE HEREU I SENSE PROJECTE



Fa uns anys, quan Oriol Pujol va accedir a la secretaria general de CDC varem ser molts els que pensàrem que un dia, una vegada retirat Mas, lideraria el projecte convergent i aspiraria a ocupar el càrrec que, durant 23 anys, va ocupar el seu pare. Llavors ningú podia pensar que veuria truncada la seva carrera política al veure’s implicat en un cas de corrupció: el de les estacions de ITV.
De facto, poc va durar al seu càrrec, encara que la renúncia oficial no la va fer fins el passat dilluns. Oriol Pujol, plega, se’n va i, fins i tot, deixa l’escó que va obtenir al Parlament de Catalunya.
Encara que ell digui que se’n va per no entorpir el procés sobiranista i la hipotètica consulta del proper 9-N, en realitat plega perquè no veu sortida a la situació que l’envolta. Sembla ser que cada cop, la justícia té més coll avall de que, efectivament, va cometre els delictes de tràfic d’influències i suborn i la realitat és que sap que no se’n sortirà ben parat. Per tant, la idea dels Pujol de allargar la nissaga s’ha vist truncada de forma sobtada.
Aquest fet ha provocat que Mas, que fa un temps semblava acabat, hagi perllongat uns anys més la seva etapa política a costa d’adaptar-se als nous temps. Però no us enganyeu, CDC no té cap projecte nou. Els convergents aspiren al que sempre han aspirat: a acumular el màxim poder possible i, de passada, viure de forma folgada de la política.
Això, sí, com he dit abans s’han sabut adaptar als nous temps i han adoptat com propi el projecte que tenien d’altres partits, com per exemple ERC.  
Alguns antics de CDC militants no s’acaben de creure la transformació ideològica que ha patit en els darrers anys. Però estic segur que encara no ho hem vist tot. Depenent del futur (si haurà o no haurà consulta, si es proclamarà o no la independència de Catalunya), encara vull tornar a veure a CDC pactant amb el PP. No seria la primera vegada que s’han desdit d’una promesa electoral... Firmada i rubricada davant notari!