dimarts, 27 de març del 2018

QUAN ALGÚ TÉ MOLT QUE AMAGAR

De Manel Fontdevila a eldiario.es.

Avui me vull desplaçar a Madrid. A la capital i cort, a part d’estar molt pendents de l’actualitat catalana, també hi passen coses.
Segurament algunes d’elles no tenen el ressò necessari lluny de la capital, però que quan profunditzes amb el tema t’agafen esgarrifances, cagarrines i coses com aquestes.
Estic parlant de la persona que havia de portar la regeneració dintre del PP. Si Doña Espe (mira que feia temps que no parlava d’ella) representa l’extrema pulcritud (segons ella es clar), la seva successora Cristina Cifuentes representa la regeneració, la modernitat, el temple, la perseverança, la generositat, el compromís, el coratge, l’empatia, la dignitat, la integritat... Què m’estic passant? Bé potser si, potser en realitat no representa res de tot això i simplement és més del mateix, ja que si rasques una mica a qualsevol del PP que faci anys que té càrrecs de responsabilitat al partit, hi trobaràs Púnica, Lezo, Gürtel, Mercamadrid, Teatro, etc., etc. de fet diversos membres del govern de Madrid estan imputats per alguns dels casos que acabo de citar.
Durant els darrers dies s’ha demostrat que Cristina Cifuentes només es façana i que al darrere d’una cara més o menys resultona no hi ha res més.
Tal com deveu saber, s’ha demostrat (per a tothom menys per a ella) que la Universitat Juan Carlos I li va regalar un màster en Dret Autonòmic, ja que, segons les investigacions fetes per eldiario.es, el seu expedient està falsificat i no va anar cap dia a classe (tot i que era un màster presencial), entre d’altres moltes irregularitats.
I què ha fet Cifuentes? Primer callar. Després grava un vídeo casolà amb el seu mòbil on ho negava tot. I posteriorment va acabar fent un Rajoy: se va amagar darrere d’una pantalla de plasma per a donar les informacions que va voler i anunciar una querella contra eldiario.es.
Amagar-se darrere d’un plasma per, entre d’altres coses, eludir les preguntes compromeses que li haurien pogut fer els periodistes, és una prova de covardia i de que se té molt que amagar. De no ser així hauria donat la cara... Quin problema hi ha per a fer-ho?
Cifuentes hauria de dimitir... Però en aquest país on la cultura de la dimissió a penes existeix, no ho farà, al menys que se vegi obligada a fer-ho per pressions dels seu partit. Però com al PP no dimiteix ningú, qui la pressionarà?