dilluns, 25 de juny del 2018

EMOTIU I ORIGINAL HOMENATGE A TONI FABREGAT


La meva relació amb Vinaròs me ve de lluny. Entre 1979 i 1984 vaig treballar a dues empreses que ja han desaparegut: Cerámicas Lores SL i Juan Chaler SA.
A la darrera vaig coincidir amb Joan Antoni Fabregat Miralles de qui us en he parlat alguna vegada. Toni, com se’l coneixia normalment, era una persona política i socialment molt compromesa.
Li agradava molt el món de la faràndula i de tant en tant feia de pallasso. Recordo una vegada que va trencar-se el colze volen aprendre a caminar amb xanques (zancos en castellà) a la casa on vivia, coneguda com la Paloma, entre la mar i la caserna de la Guardia Civil de Vinaròs.
Amb un grup de joves entre els quals hi havia Nati Romeu, van ser els que van iniciar els primers Carnavals a Vinaròs després de la dictadura franquista.
Desgraciadament Toni ens va deixar a finals de 2016.
Per aquestes festes patronals de de Sant Joan, la família i els amics li van voler retre un emotiu i original homenatge fen reviure Toni convertint-lo en un capgròs.
Quan el seu cosí Sebastià Fabregat me va enviar les fotos el vaig felicitar per la originalitat. D’aquesta manera Toni ens sobreviurà a totes aquelles persones que el vam conèixer i el vam estimar tal com era.