dissabte, 11 de juliol del 2009

HOMENATGE D'AMPOSTA A "LO TEIXIDOR"


Ahir a la tarda, a la plaça on des d’ara portarà el seu nom: Josep Guarch “lo Teixidor”, més de 300 persones es van congregar per a retre un merescut homenatge ha qui ha estat el darrer gran cantador de jota improvisada de l’Ebre.

Nascut a l’Aldea, lo Teixidor ha viscut quasi tota la seva vida a Amposta, on encara hi viuen els seus fills que, com no podia ser d’una altra manera, ahir també hi eren presentes i participant de forma activa. Un d’ells tocant en una de les rondalles que van convertir l’acte en tot un homenatge a la nostra jota. L’altre, el més gran, dedicant un versos al seu pare que, inquiet, li va dir: “Comences o què?”.

L’homenatge va comptar amb la presència de cantadors actuals com “Jandro”, Guardet, Sicco Bertomeu. Alguns d’ells acompanyats per les seves pròpies rondalles. També hi va ser present la rondalla de la Ràpita i el grup de jota d’Amposta Peracota. També es van unir a l’acte cantadors espontanis com Carlos Valldepérez, Dolors Espelta o Ester Baiges, entre altres persones que com Lluís Garcia, del restaurant l’Estany li van voler adreçar unes paraules de reconeixement a la seva tasca i a tota una vida dedicada a la jota.

No cal dir que l’acte també va comptar amb l’alcalde i la majoria dels regidors d’Amposta, així com també amb els Alcaldes de l’Aldea i de Sant Jaume d’Enveja.
Va tancar l’acte el mateix Teixidor amb una mostra de la seva jota, emocionat a un públic incondicional, ple d’amics que l’han acompanyat al llarg d’una vida cantant per molts de pobles de les Terres de l’Ebre i també més enllà del riu Sénia i del coll de Balaguer.