dimarts, 21 de setembre del 2010

ARA LI TOCA A VILLA


I a Bojan, i a Pedro. Entre tots han de fer la “feina” que sol fer Messi.
És cert que si Leo és el millor jugador del món i que de les seves botes surten jugades que d’altres jugadors no són capaços de fer. Ni tampoc tenen la visió de joc de Messi. Però cap jugador del Barça està mancat de qualitat. Villa i Pedro van ser titulars amb la selecció espanyola campiona del món. Això vol dir alguna cosa! I Bojan és internacional en seleccions inferiors, però ha demostrat que té gol.
Els aficionats del Barça no s’han de veure decebuts dels partits que s’han de jugar durant les properes setmanes i ens els que no jugarà l’astre argentí. Tot el contrari, el Barça ha de saber guanyar els partits.
Es diu que el Barça té un patró de joc. Que els jugadors podrien jugar amb els ulls tancats. Ara és un d’aquells moments en que ho han de demostrar. Si és que la tenen, s’han de treure l’etiqueta de “messidependència” i demostrar la seva vàlua individual, ja que la col·lectiva ja està demostrat que la tenen.
Villa és un dels màxims golejadors de la Lliga. Ara mateix no ho recordo però crec que és el màxim golejador espanyol. De moment al Barça no està tenint gaire sort (1 gol en tres partits) Però d’oportunitats no n’hi han faltat. Només li cal tenir una mica més de punteria per a perforar les porteries contràries.
Bojan no és un jugador que disposi de massa minuts, però quan juga compleix. És un dels jugadors que més gols fa pel temps que juga i, sempre que Guardiola li ha donat confiança, el de Linyola no ha defraudat.
Pedro en canvi, encara no és un gran golejador. Se’l coneix més pels gols decisius que ha marcat amb el Barça i per haver-ho fet a totes les competicions oficials durant l’any 2009, Però a Sud-àfrica amb la “Roja” no va marcar. Ara, després d’un temps en que ha estat una mica barallat amb el gol, ha de tornar a recuperar l’olfacte golejador.
Ja no demano que tots tres juguin de meravella (ja seia massa!), només cal que algú d’ells pugui suplir amb prou solvència a Messi.
Encara que no jugui, els diaris seguiran parlant de Leo. Segur que cada dia ens passaran “l'informe mèdic” de com evoluciona de la lesió que li va fer el jugador el Atletico de Madrid Ujfalusi: si ja s’entrena al marge de l’equip, si ja ha començat a tocar pilota, etc. És el que té ser el millor jugador del món i el més determinant de Barça.
Malgrat tot, espero que només se’n parli en aquest termes i no se’l trobi a faltar. Si això passés, voldria dir que el Barça no està jugant bé i el que encara seria pitjor, que no estaria guanyant els partits.
Espero que no...