divendres, 15 de juliol del 2016

ENS HEM BEGUT L’ENTENIMENT (o alguna cosa així)

Sóc antitaurí, fa anys que no vaig als bous, ni miro cap corrida per la televisió. (Encara que us he de confessar que he estat seguint uns dies l’encierro de Sant Fermí)
Me produeix dolor i ràbia veure els bous maltractats, així com els comportaments incívics d’alguns que diuen que estimen la cultura i la tradició i fins i tot a l’animal (la penya taurina d’Ulldecona es diu Amics dels bous), però que estiren el bou de la cua, el fuetegen o li col·loquen dues boles de quitrà a les banyes i xalen en veure com va donant cops de cap a tord i a dret. Però mai me’n alegraré de la mort de ningú. No seria conseqüent amb les meves idees i amb la meva manera de ser.

Per la qual cosa també me produeix dolor i ràbia llegir alguns comentaris que he llegit aquets dies arran de la mort de Víctor Barrio a la plaça de toros de Terol, tan dedicats a la seva persona con a la vídua i la resta de la família. Me sembla molt bé que s’actuï contra els energúmens que han escrit grolleries a les xarxes socials, com per exemple amb el mestre valencià que exercia a Ulldecona i del que no tinc ni més ganes d’opinar ni de reproduir el text del seu escrit per a que aquells seguidors que no ho han llegit puguin saber de que anava (si és que a hores d’ara encara ne queda algun)
I a sobre, per a justificar-se i evitar la que li pot caure a sobre, va dir que li havien piratejat el seu compte... Una excusa gens imaginativa i àmpliament usada per aquells que han posat la pota fins al coll...
No tots els comentaris anaven en la mateixa línia. Hi ha molta gent contraris a qualsevol acte taurí i alguns d’ells així ho han expressat a través de les xarxes socials. Amb respecte i tolerància cap als altres sé pot dir de tot, per això està la llibertat d’expressió. A això ha de ser igual de vàlid per el que posa un comentari a la seva cronologia com per aquells que li contesten. Desgraciadament, no sempre és així.

Posicionaments radicals n’hi ha i n’hi haurà sempre, tan al costat dels taurins com dels antitaurins. I per a mostra un botó o sigui, les opinions que hem anat llegint aquests dies. Però no sé perquè, m’oloro que n’hi ha més a un costat que a l’altre... Ja m’enteneu.
Desgraciadament l’estupidesa humana no té límits i sinó mirem de posar-hi una mica de cordura, al final un dia ne passarà alguna de grossa. Mesos enrere al Mas de Barberans ja hi va haver un altercat amb agressió inclosa i danys a la propietat (van trencar una de les càmeres de vídeo amb les que s’estaven enregistrant les imatges dels bous) i molt me temo que no serà l’únic que passarà durant aquesta temporada.
Molta part de la culpa de la situació que s’està vivint és dels nostres polítics. (Algú pot pensar: ja m’estranyava a mi que no és posés amb els polítics!) Però és veritat.
A Veure, si quan el Parlament de Catalunya aprova la supressió de les corrides de toros i d’altres espectacles amb animals (com per exemple les actuacions als circs), per què no ho va fer també extensiu als actes amb bous tradicionals a les nostres terres i, sobre tot els bous embolats i els capllaçats que són els més cruents amb els animals? Simplement perquè no es van atrevir davant la força que tenen les penyes taurines. Fixeu-vos en València i d’altres poblacions dels País Valencià. Amb l’arribada al govern municipal de partits d’esquerra ha fet que es prohibissin aquests tipus d’actes. Pel motiu que sigui aquí a Catalunya no s’atreveix ningú.  

Potser algun dia arribarà... Ja triga...