divendres, 22 de juliol del 2016

N’HAURÍEM DE SER MOLTS MÉS!

Aquesta és l’opinió unànime d’aquells que assistim habitualment als talls de l’N-340 per a reivindicar la gratuïtat de l’AP-7. I és que tot hi que s’aconsegueix l’efecte que es busca, no n’hi ha prou.    
Com sabeu els talls de la carretera ja fa molts mesos que s’estan fent, sobre tot en dijous. Primer van començar a Sòl de Riu, més tard es van portar a les Cases d’Alcanar i simultàniament a l’Ampolla. Després s’hi van afegir plataformes ciutadanes del País Valencià que la tallaven a la sortida de Vinaròs fins que el governador civil no els va autoritzar a fer-hi i van haver de desplaçar-la uns quilòmetres més al Nord. Per tant, Sòl de Riu va tornar a agafar protagonisme. I de tant en tant se’n ha fet alguna d’extra, com la que es va fer al terme de l’Ametlla de Mar per a batejaramb el nom de la Ministra de Foment Ana Pastor (des d’aquesta mateixa setmana Presidenta del Congrés) I des d’aquesta mateixa setmana, els dilluns, dimarts, dimecres i divendres i en principi tot l’estiu a Amposta, davant del restaurant Baix Ebre.
L’assistència en aquests actes de protestar sol fluctuar entre les 25 i 40 persones. No gaires, la veritat, si tenim en compte que hi ha molta gent afectada per les noves rotondes i la doble ratlla continua entre l’Hospitalet de l’Infant i l’Aldea i que si volen anar per l’AP-7 tenen que pagar.    
I quines són les causes de la poca assistència de manifestants? Moltes i posats a buscar excuses encara més. A veure si en trobem unes quantes.

-Què hi guanyo jo? Una postura molt egoista, ja que si no hi ha un efecte immediat, a la llarga pot sortir-ne beneficiat el territori. A part d’això s’hauria de pensar amb els morts i ferits que hi ha constantment. Només el fet de ser familiar o amic d’alguna de els víctimes els hauria d’animar a participar.

-I els partits polítics que diuen? La majoria no diuen ni mu (de moment...) Al principi encara hi vaig veure la presència d’alguns polítics sobre tot d’ERC i les CUP i fins i tot algun sindicalista destacat, però darrerament no en veig cap. Els polítics només solen anar quan són ells mateixos els qui convoquen les manifestacions (perdó, convocaven) Però tal com recordava el líder veïnal ampostí Llorenç Navarro: Els polítics no tenen per que venir a les concentracions a defensar les nostres reivindicacions, ells ho poden fer a d’altres llocs. Però al nostre territori només dos ajuntaments van aprovar una moció de recolzament: Flix i Flaset (capital de la comarca del Priorat)
Me deia Llorenç Navarro que d’altres poblacions també l’han aprovat, però que a la vegada també havien aprovat la que reclama l’acabament de l’A7 (autovia), per la qual cosa consideren que no és un suport real al moviment veïnal.    

-No s’aconseguirà res. És una afirmació per a alimentar el desànim que sol sortir dels propis partits amb la clara intenció de desmotivar als pocs que hi assistim regularment.
A cada tall hi ha algú que explica les darreres notícies i que porta la veu cantant, encara que tothom hi pot dir la seva. Aquestes persones solen ser Llorenç Navaro, Àngel Porres i Enric Lange, a part de qui ho faci a les concentracions on assisteixen la gent del País Valencià (i que no controlo tant) Com aquesta setmana (excepte dijous) es fa un únic tall a Amposta, cada dia és Llorenç qui encoratja els assistents i els anima a continuar amb les mobilitzacions.
Pràcticament cada dia Llorenç reitera que s’ha demana l’assistència del polític ebrenc Germà Bel, tot un expert en temes de infraestructures. Però el polític ni ha assistit ni ha confirmat que ho faci alguna vegada. Segons Llorenç és perquè té una quantitat important de diners en accions d’una autopista del Nord...