dissabte, 20 de gener del 2018

PRADES LA MEDIEVAL

Tal com us explicava Prades era la nostra destinació. El lloc on ens estaríem 3 dies (ja semblo el Foraster) A diferència de Siurana, a Prades només hi havíem estat una vegada. Però ens va agradar. És un poble menut d’estructura medieval que per a entrar-hi ho has de fer per una de les portes de l’antiga muralla.
Com hi anàvem amb la gosseta van decidir anar de càmping. Què aneu a aquell que hi ha cases sobre els arbres? –me van preguntar uns dies abans de marxar-. No tenia ni idea de que a Prades hi hagués un càmping amb aquestes característiques.  

El trajecte entre Siurana i Prades és relativament curt. Com que vam voler aprofitar fins els darrers rajos de sol de l’últim dia de l’any, de Siurana vam sortir sobre les 6 i quan vam arribar al càmping ja era fosc. Tot i que aquells dies també hi havia una súper lluna, els núvols baixos mig la tapaven i no brillava com d’altres vegades.
Ens pensàvem que ja havíem arribat... Però va ser una falsa alarma. Sé tractava d’una casa de colònies per a aprendre anglès. El càmping Prades estava al costat mateix. Al dia següent vam veure que l’establiment que té cases sobre els arbres està a continuació i de seguida la població. De fet se tracta d'un Aparthotel. 

Era el dia de Cap d’any i no hi havia massa visitants. Contrastava enormement amb el que hi van trobar a Siurana. Afortunadament la majoria d’establiments de restauració estaven oberts. Finalment ens van decidir per la Botiga. No us deixeu enganyar! A Prades la botiga és un restaurant i sé menja prou bé, tot sigui dit.
L’estructura del poble de Prades és medieval. Segurament ha canviat molt poc en els darrers segles i encara conserva l’aire que va tenir durant l’època de més esplendor (segles XIII i XIV) El castell està en un estat força deplorable, tot i estar integrat a la població.


Com sabeu sé tracta d’una població comtal, ja que hi van haver comtes. Avui en dia els descendents de la nissaga comtal de Prades ja no tenen res a veure (tret dels seu origen nobiliari) amb la població del Baix Camp.   





PER A ESTAR MILLOR INFORMATS: