diumenge, 21 de gener del 2018

LES BORGES BLANQUES, EL NOSTRE LÍMIT

No estava dintre dels nostres plans arribar fins les Borges Blanques. Havíem pensat en arribar a Cervià de les Garrigues, però no més enllà.
Però el dia 2 de gener alguns establiments de restauració estaven tancats i això va fer que arribéssim fins la capital de les Garrigues per a dinar. Tot i ser dia de mercat, el que segurament és el millor restaurant de la població també estava tancat.

Finalment vam dinar a l’Slàvia. Ho vam fer de menú, però tardaré temps en oblidar que allí vaig menjar unes de les millors lentilles que he menjat mai.
Estant dinant vam rebre una visita inesperada: Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona acompanyat per la seva muller.
L’espai més destacable de les Borges Blanques és el parc del Terrall de dimensions considerables. Prop d’allí el cas antic amb una immensa i irregular plaça rebatejada amb el nom de l’1 d’octubre i el temple neoclàssic de l’Assumpció de Maria.

A l’altre costat de la plaça l’Espai Macià, dedicat a qui fou President de la Generalitat de Catalunya. Francesc Macià, tot i que va néixer a Vilanova i la Geltrú, els seus pares eren fills de les Borges Blanques, però el comerç de l’oli els va portar a viure a la capital del Garraf. Totes les vegades que va ser escollit diputat al Parlament ho va fer com a candidat per aquesta població.

Segons s’explica en un dels panells informatius que hi ha al davant de l’Espai Macià, durant la guerra Civil l’aviació franquista va bombardejar la població perquè la consideraven bressol del catalanisme. 










PER A ESTAR MÉS INFORMATS: