dimarts, 3 de març del 2009

ATENCIÓ: OBRES!


Aquest matí, pujant cap a Tortosa per la Charly 12 (així és com es coneix en l’argot de la policia la C-12 o l’Eix de l’Ebre), en dos punts diferents, he pogut veure una escampada de senyals, evidentment, a l’altre costat de la tanca de protecció (per l’altre costat tant temuda i odiada pels motoristes) De retorn cap a Amposta, sobre 2/4 de 12 del migdia (avui hi tenia feina) he pogut comprovar “in situ” el motiu el motiu de tanta senyal. Abans d’arribar a la rotonda d’accés al pont del Mil•lenari, ja s’advertia als conductors que s’estaven fent obres. He tingut que parar a dintre de la rotonda. El cotxe de davant de mi s’ha parat talant la sortida als que baixen de la Raval de Cristo. He pensat que la cosa molt lògica no era. Si el codi de circulació prohibeix aturar-se dintre de la rotonda, com es podia posar tota una cua de cotxes parada al seu interior? Com no havia algú regulant la circulació? De sobte, he vist com estaven podant el darrer arbre abans d’incorporar-te a la rotonda, segons arribes d’Amposta. El que l’estava podant (acció prèvia a tallar-lo de forma definitiva) anava totalment equipat i es sostenia a sobre d’una cistella d’aquelles que porten determinats camions per a realitzar feines en altura. I sobre la carretera, ocupant parcialment el carril dels cotxes hi havia 6 persones mirant-s’ho! He pensat que el tòpic, una vegada més és feia realitat. M’ha sabut greu no poder fer una fotografia per il•lustrar aquest text. Els 6 homes (no he distingit cap dona) portaven armilles reflectants de dos colors: grogues i taronges. Per un moment he pensat que quasi pareixia més un equip de bàsquet que tècnics de carreteres. I com tots estaven mirant cap a munt, pareixia que estiguessin mirant si baixava la pilota...
Per l’altre costat, pels que venien d’Amposta i Ulldecona, si que hi havia un obrer tallant el trànsit i donant-los pas quan calia.
A la rotonda de Vinallop, on surt la carretera que va a Santa Bàrbara i Ulldecona, més vehicles aturats i més operaris. Tampoc aquí li estaven fent massa cas als cotxes que s’apropaven en un o l’altre sentit. I de moment, pareixia que s’ho miraven més (segurament realitzant estudis previs de com començar l’actuació) que no fent treballs pròpiament dits.
A mesura que passin els dies veurem com les obres aniran avançant. No sense ocasionar les molèsties oportunes a la circulació rodada. Llavors s’aniran aclarint les incògnites. Encara que tot pressuposa que és per portar a terme l’anunciada remodelació de l’accés al pont del Mil•lenari i, també per eixamplar la rotonda de Vinallop.
Penso que totes aquestes obres s’haurien pogut estalviar si, de primera hora, quan és va projectar l’Eix de l’Ebre, s’hagueren tingut en compte...
Però mirem-ho per la part positiva. Durant uns dies donarà feina a un bon grup d’operaris. Encara que, a l’hora de la veritat, només acabin treballant uns pocs i els altres mirant-s’ho!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Però l'important és que a fi de mes tots passaran per caixa, els que penquen i els que miren.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Ara ja no es porta això. Ara t'ho ingressen al compte corrent.