dilluns, 16 de març del 2009

PERQUÈ NO DIMITEIX CAMPS?


Hem escotat nombroses vegades dir-li “Pinotxo” a Zapatero: per incomplir amb l’Estatut, amb el finançament, etc.
Però el darrer Pinotxo de la política és el president de la “Comunitat” Valenciana Francisco Camps. I a més va mentir a una pregunta directa i sense que es pogués malinterpretar de cap manera.
Va ser la setmana passada, en un acte “d’exaltació” de la seva figura fet a la capital de l’imperi espanyol i organitzada per un diari afí al règim dels populars com és l’ABC. Si hi hagués hagut més gent, hauria paregut més un acte dels que s’organitzaven per “glorificar” el cabdill Francisco Franco.
En aquest acte, l’única cosa que va transcendir és quan el director de l’ABC, Ángel Expósito li va preguntar: “Sr. Camps, pagava vostè els seus vestits?” I Camps, sense titubejar ni uns sol instant, li va respondre: “Sí, per suposat que me’ls pagava!”
Però el sastre que li confeccionava els vestits, de nom José Tomás, no diu el mateix. Segons ell, les factures dels vestits de Camps, inclòs el jaqué que va utilitzar per la visita del Papa, li pagava l’empresa Orange Market vinculada al “bigotes” (Álvaro Pérez) i investigada per Garzón per la trama corrupta de Madrid i València i de la que Francisco Correa és el seu principal “cervell”. Aquestes declaracions les va fer el sastre al diari el País i fins i tot va aportar la dada de que “se li pagava en bitllets de 500 euros en ma”. Per aquell que ho desconegui, hi ha que fer-li l’aclariment, que amb aquesta mena de bitllets es solen fer pagaments en efectiu i quan es vol escapar del control del fisc. Fins ara, Espanya ha estat el país de la zona Euro on més han circulat el bitllets de “gamma alta”, també coneguts per “binladens”.
Però el que m’ha sorprès més, ha estat com el PP no “li ha fet callar la boca al sastre”. És que ja no li quedaven diners per a subornar-lo? O no li oferien prou? Vull creure amb l’honradesa del sastre i que, ja sigui per a no complicar-se la vida davant la Justícia o perquè ha estat ben assessorat, va rebutjar qualsevol oferta que sé li va fer de les files populars.
Però ara, al sastre l’han tirat fora de la seva feina. Per a res valen els anys d’experiència al sector ni la destresa a l’hora de confeccionar els vestits (què segur que la té!) L’empresa on treballava (Milano i més tard Forever Young) ha al•legat que el feia fora per què “el considera l’únic vincle del cas Gürtel a l’empresa” (?) Ni tan sols sé li ha respectat el contracte que havia signat en exclusiva fa uns anys!
No obstant, i tornant a la pregunta del principi: Perquè no dimiteix Camps? La meva opino és perquè no saben qui podria ocupar el seu lloc. A la Comunitat de Madrid, la persona que va ser designada per a presidir la comissió d’investigació pel cas de l’espionatge, va haver de dimitir perquè també estava implicat...
Pot passar el mateix a València?