dimarts, 17 de març del 2009

“MAS” DEL MATEIX


En política, sé es protagonista o no sé es res! Evidentment, per a ser-ne protagonista s’ha de governar... U organitzar algun acte d’impacte invitant els mitjans de comunicació i mirant que tingui la màxima difusió possible.
Això és el que va fer ahir Arturo Mas: una conferència sobre la crisi i com sortir-ne!
Avui, determinats periodistes (no oblidem que CiU segueix gaudint de gran solvència política i mediàtica, sobre tot en les emissores i diaris afins i alguns periodistes que segueixen treballant als canals públics de la ràdio i televisió i que van entrar en l’etapa de Pujol) Així no és d’estranyar titulars com el de “Mas proposa un pacte nacional per l’ocupació”. Més propi d’un governant que del líder de l’oposició a Catalunya.
Ara bé, una de les mesures que proposa és “fer contractes indefinits i abaratir els costos d’acomiadament”, a més a més de “contenció salarial”. Una solució al més pur estil “neocon”!
Un altre cop els treballadors hem de ser el que hem “de tirar del carro” en temps difícils i els que tenim que pagar sempre els “plats trencats” de la crisi.
La crisi l’han creat els directius i empresaris de les grans empreses (tal com deia l’altre dia: multinacionals i banca sobre tot) En els darrers anys hi ha qui ha fet molts diners i ara encara hi ha directius que es repartiran part dels fons públics que els ha injectat a determinades empreses. Mai pensen en tornar aquells diners i viure com viu un operari d’una fàbrica o un treballador del camp o un petit autònom o un funcionari! Han de ser els treballadors que han de renunciar als augments de sou. I a sobre, multinacionals com la Volkswagen fan xantatge als treballadors en aquest aspecte i els diuen que si volen el nou Audi Q3 s’haurà de congelar-los el sou durant uns anys...
Però tornant a Mas, una de les mesures que proposa: contractació indefinida i abaratiment de costos d’acomiadament, resulta que, ja existeix una mesura similar aprovada pel Parlament espanyol!
És evident que per aconseguir un gran “pacte nacional”, el lloc més adient per a demanar-lo no és des del faristol de un palau de congressos davant d’un públic enfervorit (entre altres coses, perquè és el teu!), sinó les taules dels despatxos amb tècnics i polítics dels partits que governen i que tenen la capacitat per aprovar-les i convertir-les en normativa. Però Mas és més de discursets que de treballar i prou que ho va demostrar en la seva etapa de conseller (sempre a l’ombra del “pare” Pujol)
I a sobre, si els que es diu, ja està dit una i diverses vegades, per a què serveix fer una acte com el que va fer Mas ahir?
Torno al principi: per a ser-ne protagonista per uns dies i que els mitjans parlin d’ell i de les “brillants” idees que té! Tot plegat: Més (o “Mas”) del mateix! Res que ho haguéssim sentit i vist abans...

(L'acudit és de Ferreres al Periódico de Catalunya)