diumenge, 17 de setembre del 2017

L'independentisme intueix el fracàs

Per això li demanen a Rajoy una sortida


(E-notícies, el Confidencial)


Les ofertes dirigides a Mariano Rajoy per a una negociació d'última hora, tant del president Puigdemont com de Jordi Sánchez, que dirigeix l'Assemblea Nacional Catalana, reflecteixen el fet que el moviment independentista busca una sortida davant de l'evidència que el referèndum serà un fracàs .

Fonts del PDECat admeten que la fermesa de l'administració espanyola i la negativa dels alcaldes socialistes i -ara per ara- d'Ada Colau a col·laborar en l'organització de la consulta, han provocat una sensació de profund pessimisme entre els dirigents independentistes. Aquesta sensació es manté després d'una Diada que no ha complert amb les expectatives.

Aquests dirigents no s'atreveixen ara a dir públicament que el referèndum no és possible, i per això li demanen a Rajoy algun gest que puguin utilitzar per vendre el fracàs de la consulta com una cessió d'Espanya a negociar. D’aquesta manera s’intentaria tranquil·litzar molts independentistes que havien cregut de bona fe que Catalunya estava molt a prop de la independència.