dilluns, 25 de setembre del 2017

ALTERNATIVES PER A PODER VOTAR

Mantindré la seva identitat en secret, tot i que no crec que si digués qui és li sabés mal.
El vaig trobar dissabte a la fira del Food Trucks al parc dels Xiribecs. No recordo com, però la conversa va derivar en el referèndum de l’1-O.

-A Santa Bàrbara ho tenim tot controlat. Hem buscat  unes Berlingo i a la part del darrere anirà el president amb la urna i al davant els altres membres de la mesa electoral. Anirem recorrent els carrers del poble com feien abans els venedors ambulants, però en el nostre cas convidarem a la gent a votar.
I si aquesta situació ens falla, ja tinc preparats dos bidons de gasolina per anar a cremar el Port. Quan hi ha un incendi o una emergència, les forces de l’ordre li han de donar prioritat i així, en deixar la vigilància dels col·legis electorals, podrem votar.  

El conegut és d’aquelles persones que es poden considerar ocurrents. Fa anys me va explicar la següent situació.
Per la seva professió (es flequer) se’n va al llit d’hora, ja que, com sabeu, s’alcen de matinada per poder fer el pa per a tenir-lo fet per a quan la gent comença a moure’s.
En una campanya electoral van passar per casa seva part de la candidatura del PP de Santa Bàrbara. Van tocar el timbre de la porta i va anar a obrir en calçotets (recordo que les eleccions se fan al mes de maig i per tant ja fa bo)

-Venim per si ens vols ‘acompanyar’...

-Acompanyar...? Acompanyar ara? No veieu que vaig en calçotets?

-No home, ara, no... El dia de les eleccions ‘acompanyar-nos’ amb el teu vot...    

-Per a vosaltres sempre aniré en calçotets...