diumenge, 13 de juliol del 2008

SENTO VERGONYA!

De vegades un sent vergonya de pertànyer a un determinat grup. I el pitjor de tot és que no pot fer res per a “escapar-se”. Els fets que van passar ahir a Amposta va ser un dels casos en que vaig sentir vergonya. I no és el primer cop que em passa. En el passat també s’hi van produir fets prou greus que precisaven una millor resposta dels seus ciutadans... i no va ser així.
Però centrem-nos en els fets d’ahir. Al migdia estava prevista una manifestació contra les festes dels bous tradicionals a les Terres de l’Ebre. L’organitzava el PACMA, el partit anti-tauri que ja havia presentat candidatura a les passades municipals i que, tot sigui dit, van treure una minsa representació que no valoraré, ja que avui, con deia el polític, no toca! A la manifestació hi van acudir unes 200 persones (segons la premsa) vingudes d’arreu de les Terres de l’Ebre, la resta de Catalunya i també del País Valencià (sempre segons la premsa –el diari el Punt per a ser més concrets-) Ignoro si hi van haver assistents d’Amposta. Encara que em vaig assabentar d’algú que hi volia acudir...
L’acció de manifestar-se és un dret legítim tant en un com en l’altre sentit (fa uns tres anys hi va haver una a favor de la tradició dels bous, molt més multitudinària i sense incidents) Però quan un grup d’energúmens increpa els manifestants i fins i tot els llença ous i petards, perden tot tipus de credibilitat (si és que la tenien en anterioritat)
Del que he vist i el que he llegit, el que més m’ha indignat ha estat el que un d’aquest petards impactèssin en un infant de 7 anys i veure com adolescents (als que els hi està prohibit baixar a la plaça en els espectacles tradicionals del bous) formessin part de la comitiva contraria a la manifestació. Sempre he pensat que de la bona educació dels pares depèn molt la forma de ser dels fills (encara que no sigui així sempre) i amb aquesta actitud de la nostra joventut poso en entre dit un bon futur per al dia de demà a la nostra ciutat. Segurament han fet el que tantes vegades han vist fer!
Tot aquest enrenou m’ha fet recordar quan ja fa uns 6 o 7 anys, uns joves també d’Amposta (pareix que vinculats a les JERC) van interrompre a la plaça de bous amb màscares i vestits amb granotes per a protestar contra la festa. Hi van haver insults i fins i tot cops, amb el beneplàcit de molts dels assistents. Els fets van ser tan lamentables que l’oposició municipal va demanar l’equip de govern disculpes públiques. Pot ser pels fets d’ahir també caldria fer-ho!

5 comentaris:

Krupp ha dit...

Per si algú tenia dubtes que això dels bous no és més que barbàrie...

La de Santiago ha dit...

No entenc quina responsabilitat hi té l'equip de govern en el comportament deplorable de quatre intolerants. Tot i així, que consti que estic totalment d'acord en que és una actitut vergonyosa.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

L’ajuntament és l’òrgan de govern del poble, el seu alcalde el màxim representant i amb l’equip de govern són els màxims responsables de la vida política i social de la ciutat i d’alguna manera del que passa al seu poble...

La de Santiago ha dit...

Entenc el que vols dir, però continuo pensant que l'òrgan de govern del poble no té (ni ha de tenir) cap poder decisió sobre el que fan les persones que hi viuen.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Una de les meves normes és respectar l'opinió de tothom, però et vaig a posar un exemple d'allò més aclaridor. Encara que primer de tot potser caldria fer un correcció. Potser quan parlava d'equip de govern hauria d'haver posat ple de l'ajuntament. Tu no has sentit mai sentències de jutges que declaren una administració "responsable civil subsidiari". Segurament no han tingut res a veure, en canvi si que hi ha una "responsabilitat" cal els afectats.