diumenge, 20 de juliol del 2008

L'11è CONGRÉS DEL PSC

Aquest cap de setmana, el PSC ha fet el seu 11è Congrés. Des de la seva fundació a les acaballes de la dècada dels ’70. De moment encara han transcendit poques coses que puguin afectar directa o indirectament les nostres comarques. Segurament que en els propers dies els mitjans informatius de caire més comarcal informaran d’una manera més detallada de les grans decisions preses al congrés. De moment s’ha sabut (segons informacions de Vinaròs News d’avui mateix) que Núria Ventura, la que va ser i tornarà a ser alcaldessa d’Ulldecona i diputada al Parlament de Catalunya, formarà part de l’executiva nacional en detriment de Josepa (Pepín) Beltran. A ningú sé li escapa la meva les meves preferències per la Núria; per moltes coses: per ser del Montsià, per seu para que és del mateix poble que jo, perquè a la família de la seva mare ja fa molts anys que la conec, fins i tot abans de néixer Núria i perquè penso que farà un bon treball de cara les comarques de l’Ebre. L’elecció de Núria com a única representant de la federació de l’Ebre contrasta amb els representants de CDC sorgits del congrés que fan ver la setmana passada, on s’hi van “col•locar” fins a 4 representants (la qual cosa no és significativa, ja que cada partit té composicions diferents en nombre de membres, composició territorial, etc.) Però si que hi té que veure quan d’aquests quatre, no n’hi ha cap del Montsià (2 ho són del Baix Ebre, un altre de la Terra Alta i el darrer de la Ribera d’Ebre) El que està clar és que mentre el Montsià guanya pes dintre del PSC, en perd a CDC, que, des de la sortida de l’exalcalde d’Amposta no hi ha trobat cap figura amb un mínim de pes i garanties per a representar la comarca més meridional de Catalunya.
Tornant a l’elecció de Núria Ventura, cal dir que ha estat fruit d’un tira i arronsa entre les diferents delegacions que representaven les comarques de l’Ebre. La “guerra” (sí sé li pot dir així) va començar molt més abans que el congrés (encara que n’hi ha qui opina que els congressos també comencen molt més abans del dia de la seva inauguració, amb la redacció de la ponència marc, l’elaboració d’esmenes, etc.) i va ser entre les dues persones “fortes” de la federació: per un constat del seu president i exalcalde de Tortosa Joan Sabaté que es postulava per a que Pepin seguis formant part de l’executiva de Montilla i per l’altra part del seu primer secretari i actual representant territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques a les nostres comarques Antoni Sabaté. Amb aquests resultats queda clar que els més forts dels dos Sabaté (al menys els que més agrupacions pareix que controla) és el primer secretari, l’Antoni Sabaté que es decantava cap a la futura alcaldes d’Ulldecona (cal dir per aquells que no ho sàpiguen que l’agrupació d’Ulldecona és la segona en nombre de militants per darrera de Tortosa i per davant d’Amposta) Encara que tot indica que de cara el congrés que la federació de l’Ebre farà la propera tardor no ha de tenir massa transcendència.
Dues darreres coses. La primera serà conèixer com quedarà el tema de la “interconnexió de xarxes") Com a mal menor pareix que quedarà “només per a casos d’emergència), cosa que no agradarà gens ni a la Plataforma en Defensa de l’Ebre ni als seus seguidors entre els quals n’hi ha un bon grapat de socialistes... I la darrera és el aparent gir cap al catalanisme amb l’elecció d’Isidre Molas com a president del partit. Pareix que el company Isidre sempre és la “quota” catalana del PSC. Fa uns anys, quan es va tornar a reeditar el grup d’Entesa per al Senat, ERC no acceptava segons qui, precisament per no ser el “català” que caldria (segons ells) i finalment l’elegit (i ara cap de l’Entesa al Senat) va ser, com he dit abans l’Isidre Molas.
Veurem si tots aquests gestos de Montilla i aquestes “picades d’ullet” cal al sector més nacionalista porten al PSC a navegar per un bon rumb!

19 comentaris:

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

La herència de Jaume Antich, "viento en popa y a toda vela".

Montsià, montsià, montsià. És una marca d'arrós això, no?

ximo ha dit...

Nomes un aclariment, quant dius Josep ( Pepin) no cal dir que saps que es Josepa o Jesefa en tot cas.
Quant a les teves preferencie personals, deixam dir-te que d'una persona amb aparent rigor com tu, esperaba altres arguments que no els que som del poble, conec a la familia etc.
Obsevo per una altra part, que quant et refereixes al PSC ho fas ara com a "companys", ara com a "ells" . Sempre m'ha admirat aquesta abstraccio de molta gent amb carnet i carrecs.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Emili, saps que compartim moltes coses i espero que amb això de la marca d'arròs només hagi estat una gracieta. Jo vaig començar a militar al PSC molts anys abans que tu i recordo que Tortosa no tenia cap pes a la federació de l'Ebre per dues raons: perquè és van carregar a Josep Bayerri i per que darrera d'ell no hi havia cap persona amb el suficient lideratge. En quant a Tortosa et recordo que ha exercit tot el centralisme del que ha estat capaç i només un exemple. Al primer congrés de la Federació des de que es va incorporar la Ribera d'Ebre, ara està a punt de fer 4 anys, quan es tenia que aprovar la denominació del campus de la URV, Tortosa va imposar que es digués Campus de Tortosa, en contra de l'esmena d'Amposta que demanava que el seu nom fos Campus de les Terres de l'Ebre. Finalment va ser la pròpia URV la que va escollir nom i crec que la va encertar!

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Ximo, també vull fer-te tres aclariments. El primer que evidentment vull dir Josepa (ja ho he canviat) Aquesta era la meva intenció i ja saps que de vegades les paraules que surten del cap no són les mateixes que s’escriuen, per diversos motius. En quan a Núria deixa’m dir-te que quan enumeres els motius de la meva simpatia cap a ella, et deixes els final. Tu tampoc nets d’objectiu! I finalment dir-te que milito al PSC com molta gent que em segueix sap i només cal llegir la capçalera del meu blog per a veure la meva ideologia. No obstant, he de dir-te per si encara no ho saps que des de que van defensar posicions properes al transvasament a Barcelona, em vaig allunyar. Potser et preguntaràs de perquè encara milito. Una periodista del Punt em va preguntar si estriparia el carnet i li vaig dir que no. Malgrat tot encara hi ha més coses que ens uneixen que les que ens separen i quan miro als altres costat, veig cada cosa! Des de llavors m’he obert un període de reflexió personal que a data d’avui encara no sé on, finalment, aniré a parar... pot ser al vot el blanc!

emili nieto ha dit...

No entenc que ens expliques la teva veterania al PSC amb la tonta discusió de si Montsià o Baix Ebre, que si Tortosa o Amposta.

Perdona que t'ho digui, però els ampostins teniu complex d'inferioritat.

Centralisme? Pregunta als d'Ulldecona i als de la Ràpita (que per cert també us pot discutir la vostra capitalitat comarcal).

A veure si te'n dones compte que amb aquest discurs poblerí no arribarem en lloc, potser ni tan sols a la vegueria.

Potser preferiu una província amb capital a Tarragona que una vegueria amb capital a Tortosa?

La Taula del Sénia si que és una bona cosa. I potser faci falta una Taula del Matarranya.

Construir territori. A mi se me'n fot si la Núria Ventura és del Montsià. Potser el que t'hauria d'alegrar és que sigui una bona política. O primer el territori que la capacitat?

Perdona la duresa. Dient les veritats es perden les amistats.

emili nieto ha dit...

I per cert, si mires cap als costats i veus "cada cosa", t'aconsello que et revises la vista quan mires cap al davant, cap a casa teva, i no veus rés.

ximo ha dit...

Lo de sempre: mentres no sigue de Tortosa o aval·lat per Tortosa, encara que no sigue d'Amposta, es igual. El que caldria veure, al fons de tot es si als del Montsià els ha servit de molt que a l'executiva de convergència hi hagués prou pes de gent de la comarca o si li ha servit al Baix-Ebre el mateix en relació al PSC o ara amb Convergència. Aquesta es la qüestió.
El que es cert per una altra part, es que el que val universalment per a tot arreu sobre el pes demogràfic, aquí no ha de valdre mai i Tortosa sempre ha de demanar perdo.
En compte que no vos s'apegue aquest maleit centralisme, als que ens visiteu sovint.
Per acabar, deixa'm ser una mica punyent: Quan hagis acabat amb el període de reflexió, i si aquest et porta al vot en blanc o plega del teu partit, no t'oblides de plegar també de regidor, com passa sovint.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Ximo, m’has decebut. Tota l’opinió que em dones és “absolutament” teva. Jo en cap moment m’he expressat en aquests termes ni ho faré. Jo a la meva. Si no t’agraden els meus comentaris, ja saps que pots fer: obrir-te un blog per a que puguin opinar els altres del que tu penses.
Acabés molt ràpid. Si penses que tot acaba en càrrecs a l’executiva estàs molt equivocat. A més, penso que el PSC té els suficients mecanismes per a regular els seus càrrecs ja siguin públics o del partit.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Emili. Començaré pel final. Si entre tu i jo perdem les amistats serà perquè tu ho has volgut així. Només faltaria! Ets tu el que fas uns comentaris poc apropiats i et dic el mateix que a Ximo. Si tens ganes d’escriure, pots publicar-los al teu blog.
Entenc que sortissis del PSC molt decebut. Una persona com tu que va passar de tenir opcions a encapçalar la candidatura de Tortosa i que al final vas renunciar perquè no t’hi van ficar ni als llocs de sortida... I com molts, us penseu que canviant de formació allí us acolliran amb els braços oberts i ni tant sols això. Jo quan me’n vaig anar no vaig anar a cap altre lloc. No vull ser allò del que se’n diu “xaqueteros”. I si algun dia ho tornés a fer, estiguis segur que tampoc aniria enlloc. Ni al davant ni al darrera ni a l’esquerra ni menys a la dreta, com han fet molts que conec. Per un plat de fesols hi ha molts que s’han venut. Jo no ho faré.

emili nieto ha dit...

Gràcies Joan per no enfadar-te. Ja saps que de vegades sóc força vehement. Espero que hagis entés els arguments que et posava (mai desqualificacions).

Com deia algú, "les persones sempre s'han de respectar, les idees no sempre".

emili nieto ha dit...

Bé, veig que he corregut massa i sí que m'has contestat.

Em cap cas em penso que t'hagi desqualificat. Els comentaris estan també per contradir les idees de l'autor del blog ( o, no?).

Respecte al de canviar de partit per un plat de llenties, donc, no, no és el meu cas. Saps que vaig renunciar a tornar a la gerència del Consell Comarcal del Baix Ebre, i recentment he renunciat a un altre oferiment.

Però, tú saps la persecució personal, fins i tot fóra del partit que vaig patir? Si, noi.

Però el món pega voltes i aquells que portaven el vestit de botxí estan ja en hores baixes.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Emili, espero acabar-ho. En el mes escrit generalitzo bastant i quan parlo del “plat de llentilles” no em refereixo precisament a tu. Que jo sàpiga de militar a ERC no n’has tret res. Però no em negaràs que ha estat una pràctica comú. De vegades massa comú. Ho deia per una que conec que també militava al PSC i ara ho fa a la mateixa formació que tu... pel plat de llentilles que et deia abans...

ximo ha dit...

Joan, molt francament i sense "acritu" com dia aquell (que segurament tu i jo admiravem).
Els que em coneixen, i jo mateix m'ho reconec, saben del meu alt grau de subceptibilitat, pero com deia Eugenio: " pues mira que tu.....
No fa gaires setmanes vaig visitar el teu bloc i la "polemica" de llavors es va acabar mes o menys com ara, es a dir: " si no t'agrada el que dic no entres, o festen un tu de bloc". Home, de logic en te poc aquesta actitud...permets que et visitem, que hi fesim comentaris ( tot i reservar-te el dret d'aprovar-los)i, tot i publicar-los, sino t'agraden excesivament els comentaris, ens convides a no fer-los. COLLONUT. i molt democratic.

Una reflexio final i molt particular: Quin sentit te fer un bloc on s'escriuen comentaris que tothom pot llegir i no acceptar altres comentaris divergens? nomes per l'exibicionisme?. T'ho dic amb sinceritat, si jo tingues un bloc el que mes em congratularia seria la participacio de la gent, amb les seves opinions i....que parlin d'un encara que sigue be. i si no m'intereses, el que faria es escriure al processador de textes i ensenyar-ho a la familia.
Quant al tema de fons, que es el que ens hauria d'importar, per a mi, i amb grans posibilitats d'estar errat, com no, els comentaris que has fet sobre Montsia, Amposta, Tortosa etc, m'han semblat gratuits i d'altres temps.
Intentare no molestar mes.

emili nieto ha dit...

Quan ens veiguem, ja em diràs qui és.

Salut. I a gaudir de les vacances d'estiu.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Ximo. I quina lògica té donar-te d'alta de blocaire si després no fas servir el blog i només utilitzes "l'alta" per a crear polèmica. Tot l'enrenou entre Tortosa i Amposta el vàreu crear vosaltes. No jo! Jo simplement vaig contar uns fets dels que m'havia assabentat d'informacions fiables que disposo. Jo accepto crítiques, però n'hi alguna que va molt més enllà. Rellegeix-te el text meu inicial i els comentaris que tu vas fer. Tal vegada tu mateix et sorprendràs del que pot arribar a dir "un que no es sent vencedor" per un cop. Potser hi ha que tenir una mica més de "d'esportivitat" i no mirar-se tant el melic i pensar que ets el centre de l'univers!

ximo ha dit...

No es tracta de fer-ho infinit, però, malgrat la meva intenció de intentar no molestar, si em sento al·ludit, participaré sempre que ho considere. Jo, intentaré no fer al·lusions personals.
Si jo em vaig inscriure o donar d'alta a Blogger com a usuari ( que jo sapigue, no en tinc cap de bloc) va ser perquè en determinats blocs no es permeten els comentaris anònims, i per a poder participar, es requereix obrir un compte, mes concretament ho vaig fer quan a La Marfanta es requeria aquest formulisme. Bloc aquest, per cert, referencia i mirall de tothom a aquestes terres, on els lectors podem, sense faltar, dir el que considerem i ningú convida a abandonar-lo.
De la mateixa manera que no criticaré els blocaires, amb bloc, que gracies a ells, els lectors podem fer els nostres comentaris, tampoc m'agrada que aquests critiquen als lectors. Entenem-ho, si mes no, com quelcom reciproc.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

I on exactament et vas sentir al•ludit? Difícilment una persona que signa amb “Ximo” que, fins i tot, podria tractar-se d’un pseudònim, podria mencionar-lo jo als meus escrits, al menys que ho fes de forma involuntària i ja seria casualitat!
I no diguis ara que jo també ho faig de forma anònima, perquè no és veritat. Primerament tu saps qui sóc i des de bon principi, qui em coneix tenia suficients pistes per a trobar-me: cartes al director signades i reproduïdes al blog, articles al Vinaròs News on, fins i tot surt la meva foto, fotos de la meva gosseta i de la meva família, etc.
En canvi tu te’n aprofites d’aquest anonimat. Dius que hi ha blogs que no n’accepten, es la mateixa cosa. Tan me dóna que siguin anònims com que sigui un pseudònim... Tinc o no tinc raó?

ximo ha dit...

Si home si, te'ns rao, pero ens hem de centrar una miqueta.
No estavem discutin de la necessitato no dels anonims, si son purs, si son pseudonims etc. simplement et deia, davant del teu comentari anterior, que jo no en tinc cap de bloc, i si vaig donar-me d'alta (repeteixo) va ser per poguer escriure comentaris. M'explico, o no?.
Quant a que on m'he sentit al·ludit?, home, evidenment que no al teu post original.
No t'enprenyes, pero cal espera una mica mes de qui se supossa que llegeix i escriu prou. He dit lo de les al·lusions en el sentit que, ja que havia dit que no molestaria mes, al fer-ho, ho he justificat perque m'has al·ludit directament: "Ximo. I quina lògica té donar-te d'alta de blocaire si després no fas servir el blog i només utilitzes "l'alta" per a crear polèmica".
Per acavar d'adovar-ho em parles de que m'aprofito de l'anonimat, en que m'aprofito exactament?
No em digues que no t'ho has passat be en tants d'intercanvis a una entrada teva. Record?

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Segueixo com estava. Veig que ets igual que un cucut que s’aprofita dels altres.
Què me ho he passat bé? No home, no! Jo m’ho passo bé escrivint, domant opinions (encara que no agradin a tots) i no que uns “intoxicadors” entrin i es posin a despotricar sense haver comprés encara el perquè de tot plegat. Potser ets el lacai d’algú que, per suposat, està per sobre teu? O ets tu mateix el “personatge important” que així amagues la identitat per a que no et reconeguin.
Quan parlàvem de blocs, de blocaires i anonimats et deixaves una cosa molt important (o potser me l’ha he deixat jo?) Al meu blog, si jo no vull, CHIMO, les entrades no surten publicades si jo no vull. Penso que ja he tingut prou paciència. Fins la propera, que trigarà, ja t’ho avanço... I ves a fer-li la “pilota al jefe”