divendres, 18 de juliol del 2008

FINANÇAMENT, “EL CULEBRÓ” CONTINUA

Pareix que el plans de Solbes sobre el finançament de Catalunya no agraden ningú. Ahir, al final del escrit ús parlava de que es tindria en conte la població catalana. Avui m’he assabentat que els immigrants no comptaran per aquest càlcul. És què els immigrants no formen part de la població? És què els immigrants no consumeixen serveis? Però en aquest cas no es pot qualificar el govern central de racista ni res d’això, és un mètode de càlcul i prou. Injust, sí, però un de tants mètodes que es podrien fer servir. Catalunya, no tinc ara estudies a ma, però segur que és una de les comunitats del país que té una taxa més elevada d’estrangers. Potser les Illes Balears la pot superar, però no Extremadura, la Rioja o Galícia! La discriminació serà un altre cop cap als catalans!
Castells fa dies que crida al cel (perdó, no sóc creient!) “clama al desert” sense que ningú de Madrid pareix que li faci el més mínim cas. Pepe Blanco, Pepiño pe als amics i número 2 del PSOE ha dit que es complirà el calendari previst a l’Estatut. Faltaria més! Com és sol dir seriem banyuts i copejats!
El President Montilla no para de fer advertiments al Govern de Zapatero. De moment només són paraules, veurem si dintre d’uns dies aquestes paraules s’acabaran convertint en fets! Així sigui!
I mentrestant, el PPC pixant fora de tes un altre cop. I és que aquest estimen Catalunya “a la seva manera”. Que, evidentment, no sé quina deu ser, però tal com ens la estimem els que la volem de debò, segur que no. Ara diuen que volen un gran pacte de totes les comunitats del país!! I això qui els hi ha dit que ho diguin... Rajoy? Tal com va anar la elecció de la candidata, no m’estranyaria! Com si totes les comunitats del país tinguessin els mateixos problemes de finançament per a dur a terme les infrastructures i donar compliment a la necessitat dels seus! I un acord, com es prendria? Per majoria absoluta. Perquè aquí Catalunya tindria totes les de perdre i guanyarien els de sempre... aquells del cafè per a tots i, ho sento, en aquest punt he de donar la raó a CiU.
Catalunya té unes necessitats que, altres comunitats de les espanyes no tenen i després de “pagar la factura” durant molts d’anys, és lògic que ara li cal prestar una mica més d’atenció. Durant moltes dècades Catalunya va ser el motor d’Espanya. Ara no aspirem ni a això... Ara ens donem per satisfets que la gent nostra sé senti satisfeta!