dissabte, 19 de juliol del 2008

II CONGRÉS INTERNACIONAL DE HISTÒRIA DE LA BATALLA DE L'EBRE A MÓRA D'EBRE

Tot just al complir-se 72 anys del cop d’estat dels generals Mola, Sanjurjo i Franco contra la II República Espanyola i que esdevingué en una de les pitjors guerres que ha sofert el nostre país, un amic me, José Luis Gamero, qui va ser alcalde de Corbera d’Ebre i una de les persones que més ha fet per a que Catalunya no oblidi a aquells que un dia la van defensar, sobre tot als membres de les anomenades Brigades Internacionals, organitza, un anys més, amb la col•laboració de diverses universitats catalanes, ajuntaments i d’altres organitzacions, el II Congrés Internacional d’Història de la Batalla de l’Ebre a la capital de la ribera d'Ebre, Móra d'Ebre.
Encara que m’agradaria i així ho he expressat en diverses ocasions al amic Pepe, aquest any tampoc podré assistir-hi degut a compromisos personals adquirits des de fa 9 mesos. Però Pepe sap que estic amb ells! Que els desitjo un bon congrés i que les conclusions que hi puguin treure serveixin per enriquir els coneixements que ara tenim d’aquesta guerra que, durant molts d’anys només va ser contada pels vencedors i això feia que no fossin unes narracions imparcials, sinó vistes des del bàndol guanyador i amb tot el menyspreu cap als vençuts!
Felicitat per aquest II Congrés sobre la Batalla de l’Ebre i que les jornades siguin del tot profitoses. Molta salut i sort!