divendres, 26 de març del 2010

DEMANEN QUE L'ANTIC COL·LEGI DE LES MONGES D'AMPOSTA SIGUI UN CENTRE CÍVIC


La Veu de l’Ebre d’aquesta setmana porta una informació amb el següent titular: “La federació de veïns (d’Amposta) vol convertir l’antic col•legi de les monges en un centre cívic”.
Les monges d’Amposta són de la congregació del Sagrat Cor de Jesús i porten educant a Amposta des de fa més de 100 anys.
Però fa menys, molts menys, que “les monges” van decidir abandonar el seu antic edifici situat al carrer Tarragona, exactament darrere del mercat municipal, és a dir “al rovell de l’ou” de la ciutat per a traslladar-se a la sortida d’Amposta, darrera dels concessionari de la Peugeot i també del supermercat Ldel.
Aquell moment, quan les antigues dependències del col•legi quedaven buides, era un bon moment per a que l’ajuntament el comprés per a dedicar-lo a equipaments municipals, tant mancat com estava aquella moment el poble d’aquest tipus d’instal•lacions. Però també era un moment dels “pilotassos” urbanístics i amb un “bon criteri”, l’equip de govern de l’època ho va vendre a una empresa constructora del municipi i va passar a mans privades.
Però van passar els anys i no es va arribar a edificar mai. El motiu no el sé, però bé podria ser que la intenció fos vendre’l a un millor preu sense haver-hi pegat “una paletada”.
Finalment, l’any passat, es va presentar un projecte que va arribar fins a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE), depenent del departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat de Catalunya. Com que el projecte no s’ajustava a les normes que estableix el Pla General d’Ordenació Urbana d’Amposta, la CUTE, el va rebutjar.
Va ser llavors quan l’alcalde va buscar el consens dels altres dos grups polítics de l’Ajuntament per trobar-hi una sortida davant de les suposades pressions dels propietaris de l’immoble. Com els dos partits politics ens hi varem negar, l’alcalde, en un arravatament dels que li agafen normalment, “es va enfilar al cirerer i va voler tirar pel camí del mig”. Al final, després de negociar amb la CUTE una sortida “digna”, les “aigües van tornar al seu conducte”. Encara que no sé si s’ha arribat a desencallar el tema o segueix a la “via morta”.
Des del PSC ja fa temps que reclamem un local per a la gent jove del poble. Un casal juvenil o un hotel d’entitats. Digueu-li com vulgueu, i pensem que el col•legi de les monges seria una gran solució i així ens hem manifestat en diverses ocasions.
Evidentment, com tota proposta que surt del nostre grup està mal vista per l’equip de govern de CiU (encara que després hi ha idees que sé les apropien), va ser desestimat.
A veure si ara que hi ha pressió de la Federació de Veïns que aglutina a totes menys una de les associacions de veïns del poble, finalment s’aconsegueix que es destini l’antic col•legi de les monges a un equipament de tipus juvenil i social. Seria una gran fita per Amposta.
Encara que no espero cap tipus de facilitat ni per part de l’actual equip de govern ni per l’empresa constructora propietària.