dijous, 18 de març del 2010

A QUI SORPRÈN?


Reconec que una de les manies que tinc és votar quasi que diàriament en diverses enquestes de les que es fan per Internet. Normalment voto les del Periódico de Catalunya, el Punt i el Plural. De tant en tant alguna més com la del 3cat24 (el portal informatiu de la Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio), Ebredigital, etc.
Ahir la del Punt em va sobtar una mica. La pregunta era la següent. “Què us va semblar l’entrevista de la Mònica Terribas al president Montilla a TV3?" I les possibles respostes eren: 1.- “Molt correcta i professional”. 2.- “Excessivament condescendent”. 3.- Va usar un to massa insolent” i 4.- “No la vaig veure”. Com que sé com sé les “gasta” la Terribas amb les membres de l’actual govern vaig pensar en votar l’opció número 3. Però després vaig dir que calia ser rigorós i votar l’opció “correcta”: “No la vaig veure”.
Però avui, en llegir el diari m’he trobat amb el següent titular: “Càrrecs del PSC critiquen el 2setge’ de Terribas a Montilla”.
Evidentment, la pregunta del Punt no era casual, hi havia un darrera fons de la qüestió. Possiblement el resultat sigui el menys important. Va guanyar l’opció “Molt correcta i professional” (178 vots) per davant de “No la vaig veure” (168), seguida de “Va usar un to massa insolent” (58) i, per acaba “Va ser massa condescendent” (57).
Normalment aquest tipus d’enquestes tenen molt que veure amb el perfil dels seus lectors. Igual que les opinions que en un moment donat podem expressar sobre determinada persona o fet.
Però ne de dir que jo, aquí al meu blog, he criticat diverses vegades a la Mònica Terribas i de com actua quan fa una entrevista al president Montilla o al cap de l’oposició Arturo Mas o al propi ordi Pujol. No és ben bé igual. Es mostra molt més benèvola amb els convergents mentre que, amb els socialistes actua amb més “agressivitat”. Recordo que una vegada ho vaig comentar amb el pintor i amic Joan Rebull en el transcurs d’una exposició que va fer a Amposta. Ell em va respondre que li estranyava molt el que jo dia, ja que coneixia personalment a la Terribas i la considerava una gran professional.
Però si abans va ser Manel Mas i aquesta vegada Joan Ferran, és evident que alguna cosa a fet disparar les alarmes del PSC.
I a sobre, l’actual govern “li reconeix els mèrits” i la nomena directora de TV3. I jo pregunto, ¿Amb els governs de Pujol s’hauria permès una desconsideració pública al President i a sobre se l’hauria promocionat a un càrrec important? Rotundament no. Qualsevol dia, els mitjans de comunicació haurien parlat del relleu de la periodista. Això sí, sense estridències.

Podeu llegir les meves anteriors entrades sobre el tema:

-TV3 i Pujol.
-Joc d'equilibirs.
-TV3 ha canviat!!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Primer, no crec que sigui per tant això de l'entrevista. Ara, a més, penso que la Mònica Terribas, en efecte, és una professional que ha demostrat la seva vàlua amb escreix, i que si ha de ser punyent està bé que ho sigui. El problema és que, malgrat que es critica CiU quan governa, els altres també volen fer com els criticats.

Manel Mas, Joan Ferran,... ja han demostrat un i altre cop amb les seves declaracions -sobretot Joan Ferran- que ja podrien marxar cap a casa.