dimarts, 6 d’abril del 2010

I EL SR. CARLOS FABRA QUÈ?, SR. RAJOY


Des de fa mesos, el PP baladreja d’aplicar un codi ètic als seus càrrecs electes i amb responsabilitats dintre del partit.
Després dels casos Gürtel, Palma Arena, etc. que esquitxen a un bon grapat d’aquests càrrecs, el PP vol rentar la seva malmesa imatge de corrupteles, tràfic d’influències, frau, finançament irregular del partit, etc.
Aquests dies els dos màxims responsables del partit, Mariano Rajoy i la María Teresa de Cospedal, parlen d’aplicar a partir d’ara aquest codi ètic a qualsevol membre del partit susceptible d’haver comès un delicte d’aquest tipus.
I jo pregunto (i també s’ho preguntava aquest matí el Carles Francino a la SER): I què passa amb el "senyor" Carlos Fabra, el tot poderós president de la Diputació de Castelló?
Aquest senyor ha comès la majoria d’irregularitats que figurarien a “qualsevol catàleg”, té gran quantitat de denúncies per via judicial que, fins ara, ha sabut trampejar a la perfecció.
Per la seva residència, les causes contra Fabra es porten als Jutjats de Nules. Durant un bon grapat d’anys, les jutges (i jutgesses) que passaven per Nules tenien una vida laboral efímera i cap d’ells (o d’elles) tenia el temps suficient per a jutjar al càrrec del PP per qualsevol dels seus delictes (perdó, de presumptes delictes)
Però al PP ningú s’atreveix amb Fabra. El president de la Diputació de Castelló és l’innomenable i l’actitud de l’actual direcció és mirar cap a un altre costat, fer com si no passes res i deixar-lo fer.
Rajoy, amb aquests antecedents, moralment, no pot aspirar a governar el país.
L’altre dia, el diari digital el Plural, comparava l’actitud de Rajoy amb la del Papa. Tots dos personatges neguen les evidències sobre les actuacions que han fet els seus subordinats.
Suposo que al Cel hi aniran tots dos junts, perquè aquesta mena de coses, confessant-se i penedint-se (o al menys fent-ho veure) es perdonen!
Per acabar, estaria d’acord amb les opinions d’alguns polítics, com Joan Puigcercós d’ERC que diu que el cas Gürtel no li passarà factura al PP, ja que molts dels seus votants pensen que si ells tinguessin poder, acabarien fent el mateix...