dissabte, 24 d’abril del 2010

SANT JORDI AL CASTELL


Un any més, la festa de Sant Jordi es traslladà al recinte del castell d’Amposta. La majoria de les llibreries de la ciutat van ocupar els estands que col•loca l’ajuntament per oferir al públic les darreres novetats editorials i d’altres clàssics. Només la llibreria la Gavina, la més popular i la que té més quantitat i varietat de llibres, segueix sense voler acudir i, com és habitual, treu una gran taula al carrer on exposa una àmplia mostra del seu “gènere”. Com és habitual hi havia un autor signant llibres. Aquest any era present la Teresa Bertran, una "ampostina" que viu a Barcelona amb el seu llibre "La missió secreta".
Però al recinte del castell no només s’hi poden trobar llibres. També hi ha roses i d’altres parades d’entitats, col•legis, Escola d’Art i Disseny, etc. Així, juntament amb els llibres i les roses es podia veure una exposició de castells oferta pel col•legi Agustí Barberà (altre anys han estat dracs), camisetes, instruments musicals (com no!), etc.


Hi va haver activitats durant quasi tot el dia. Per la tarda la banda de l’escola de música de la Unió Filharmònica havia de fer un concert, deslluït finalment per la pluja que va acompanyar durant una bona estona la diada del patró de Catalunya.
També hi eren presents alguns partits polítics, encara que una mica separats de la resta, oferint llibres sobre l’ideari del partit corresponent o escrits per alguns dels seus líders. A més de donar obsequis tant per als nens en forma de globus o caramels com per als grans.
El PSC obsequiava als qui s’apropaven al seu estand amb les tradicionals roses de paper i la novatat d'un petit test on hi havia sembrades llavors de flors de colors. Molt simbòlic per expressar la voluntat de créixer del partit.


Encara que no hi ha dades oficials sobre els llibres més venuts, m'han comentat que es van vendre molt bé els que tenien el Barça com a tema central i "Les bruixes d'Arnes" de David Martí, publicat per Edicions 62.