divendres, 23 d’abril del 2010

ELS APROVATS I SUSPESOS DEL DIA DE SANT JORDI


Com avui hi ha molta tela que tallar, he pensat fer alguna cosa diferent. Així que aprovaré o suspendre segons el meu criteri.

APROVO:
- Primer que res voldria donar la benvinguda i la felicitació al nou suplement del diari Público. Ahir se’n va fer la presentació a Barcelona amb l’assistència del principals polítics del país encapçalats pel president de la Generalitat José Montilla. Porta per títol “Públic” i a la portada hi surt el president del Barça Jan Laporta (tot un honor per al president del Barça) a qui li fan una extensa entrevista.
- Als fiscals que li van demanar el sobreseïment al jutge Verela en els processos oberts contra Baltasar Garzón.
- Al nou anunci de l’Estrella Damm. La marca cervesera ens té acostumats a bons anuncis. Avui en fan un a la premsa escrita (jo l’he vist al Punt) o surten quatre piles de caixes de cervesa roges, separades per certa distància i de fondo una paret groga. Una bona pensada per a celebrar la festivitat del dia.
- A Santiago Carrillo per la seva lúcida ment. Als 94 anys ha manifestat que el que caldria fer am el Tribunal Constitucional és "suprimir-lo".
- A la Taula del Sénia. La voluntad de preservar les oliveres mil·lenaries de la partida de l'Arion ha arribat a voler fer un museu a l'aire lliure. Jo que conec bé l'espai, ús el recomano visitar.

SUSPENC:
- Al jutge Varela (per partida doble) per la seva parcialitat a l’hora de jutjar a Garzón. Es contradiu i no aplica el mateix criteri que va usar en casos anteriors i desatenen la petició dels fiscals. També per haver fet rectificar l’escrit d’acusació a la FE i a Manos Límpias. En altres casos s’hauria desestimat per defectes de forma.
- A Caja Madrid, Banco Popular Español, Editorial Planeta, als cinemes Verdi i Renoir, a la Fábrica nacional de Moneda i Timbre i Donuts, per n haver tingut la delicadesa de haver posat els anuncis en català dintre de Públic. Altres, com Coca-Cola i Honda, a part, evidentment dels anunciants de “casa”, sí que ho han fet.
- A Evo Morales. Serà tot el d’esquerres que es vulgui, però l’altre dia es va passar dos pobles. Com pot dir que menjar pollastre hormonat produeix homosexualitat? No m’estranya gens la reacció dels col•lectius homosexuals!
- Al Defensor del Poble Enrique Mújica pel recurs d’inconstitucionalitat presentat per la llei del Síndic de Greuges (la figura equivalent a Catalunya) Rafel Ribó (el síndic) ja ha qualificat la mesura de “surrealista”.