dissabte, 10 d’abril del 2010

EL PP JUGA BRUT


El Darrer en fer-ho ha estat Álvarez Cascos acusant a una “camarilla de policies” de falsificar proves en contra del PP. No sé sap si Cascos està preparant el seu retorn a la política activa o, simplement li està aplanant el camí a Aznar en un hipotètic retorn al primer pla de la política activa, sempre i quan Rahoy acabés dimitint, ja que no disposarien de massa temps per a preparar un successor que optés amb garanties de victòria les properes eleccions de 2012.
Però aquesta estratègia dels càrrecs del PP ja ve de lluny. El dirigents del PP porten als seus gens el govern i no l’oposició. Molts dels seus pares i avis ja van ocupar càrrecs amb governs de Franco i d’aquella època, alguna cosa queda.
Recordem sinó la “teoria de la conspiració” muntada al voltant dels atemptats de Madrid de l’11-M.
Bona part dels dirigents del PP no han acceptat mai la derrota socialista només dos dies després dels sagnants atemptats. Cal recordar que la jornada de reflexió, un gran nombre d’espanyols varem sortir al carrer per a manifestar el nostre rebuig a les informacions del llavors govern d’Espanya encapçalat per José María Aznar i que tenia com a responsable del Ministeri de l’Interior a Ángel Acebes.
Quan totes les evidències i investigacions de la policia apuntaven cap a un atemptat islamista (amb precedents com el de l’11-S a New York), des del Ministeri de l’Interior es segui parlant d’un atemptat d’ETA. Quan no era ni el “modus operandi” de la banda terrorista. Però la “teoria de la conspiració” entre ETA i els socialistes va continuar després, encara que ETA tampoc hagi reivindicat mai l’atemptat (sempre ho fa) i, encara perdura a dia d’avui.
Després va ser la Maria Dolores de Cospedal (la bien pagà) quan va dir que des del govern (i més concretament des del Ministeri de l’Interior d’Alfredo Pérez Rubalcaba) s’havia ordenat a la policia fer escoltes telefòniques als dirigents del PP arran del cas Gürtel.
Però cap membre del PP ha aportat mai cap proba que demostri que la “teoria de la conspiració” és certa, que les declaracions de la “Dolo” son veritat o que Cascos té proves fefaents del que va dir només fa uns dies.
Aquesta mena de gent pot dir el que vulgui, fer el que vulgui i seguiran impunes a la majoria de les coses que diguin o facin.
Mentre, el jutge Baltasar Garzón està a punt de ser apartat per la força de la carrera judicial i segut al banc dels acusats per denuncies fetes des de l’extrema dreta d’aquest país (o sigui, des de l’entorn del PP)
I Aznar, que va ficar-nos en una guerra il•legal on hi van morir milers de persones humanes, moltes d’elles innocents (nenes i nens, dones i homes civils) es permet fer actes com el de Sevilla d’aquesta setmana per a celebrar el 20è aniversari de l’arribada a la presidència del PP mentre els mitjans informatius d’aquest país tenien l’atenció posada amb l’aixecament del secret de sumari de la trama Gürtel que esquitxa a molts dels seus companys de partit i antics membres del seu govern. I no passa res!!
De vegades penso que els 30 anys de democràcia han servit ben poc si no s’ha aconseguit regenerar a l’extrema dreta franquista i no només això, sinó que molts segueixen ocupant càrrecs de responsabilitats als diferents estaments de l’Estat. El principal de tots, la Judicatura.