dijous, 8 d’abril del 2010

EL PP I LA CORRUPCIÓ POLÍTICA


Sóc dels que penso que els casos de corrupció que afecten el Partit Popular (Gürtel i Palma Arena) no els hi acabarà passant factura electoral. Tal com deia el president d’ERC Joan Puigcercós, “molts votants PP ja troben bé que els seus dirigents s’hagin lucrat de forma il•lícita, ja que ells, de poder-ho fer, també ho farien”.
Un tancament en falç de li crisi restarà credibilitat al PP i reforçarà les sospites que els actuals dirigents estaven al corrent del que passava i, per tant, estarien també implicats.
I els altres partits polítics? Parlo de CiU, del PNV, d’UPyD, etc. En l’hipotètic cas de que el PP guanyi les properes eleccions amb majoria simple, ¿donaran suport a un partit tacat pel cas de corrupció política més gran que hi hagut mai a Espanya?
Per higiene política, el PP, s’ha de regenerar si aspira a governar el país i això passa per la dimissió dels actuals dirigents de la formació i per la formació d’una nova executiva amb cares noves i que ho siguin susceptibles d’estar embolicades en afers de corrupció i finançament il•legal del partit.