dilluns, 2 de maig del 2011

HE SORTIT AL DARRER NÚMERO DE LA REVISTA AMPOSTA!


Qui deia que no? A la Revista Amposta corresponent a la primera quinzena d’abril i que va arribar a casa la setmana passada, hi ha una foto on hi surto. Però no us penseu, no n’hi ha per tirar coets! La foto, a tot color (bona part de la revista es fa en blan i negre) és del dia de la inauguració del parc dels Xiribecs (o sigui, que ja fa uns quants dies...),  em veig quasi que d’esquena (potser molts no m’arribin ni a conèixer) i, evidentment, el protagonisme de la foto és per als dos alcaldes (pel d’ara i per l’anterior) que van ser els qui van destapar la placa commemorativa de l’esdeveniment.
I si de protagonismes parlem se’l torna a emportar l’alcalde actual. Seria bo fer un treball on es comptés els número de fotos on ha sortit i les que han sortit la resta de membres del consistori, sobre tot, dels líders dels partits de l’oposició. Segurament que no hi hauria color. Al número que del que us estic parlant hi surt a un total de 12 fotos (sense comptar a les dues que hi ha dintre de l’espai de CiU) Per a començar, hi surt dues vegades a la portada (evidentment en color), dues a les pàgines 2 i 3; una a la 4, dues més a la 5, etc., etc. No sé perquè m’estranya si la parcialitat de la revista ja ens té acostumats.
De totes elles, en voldria destacar una. A la pàgina 4 hi surt fent una “visita d’obres” a l’aparcament soterrat que s’està construint a la plaça del mercat. El títol de la notícia és: “El Ple aprova l’ampliació de la plaça sobre l’aparcament soterrat” i subtitula: “La plaça tindrà una superfície de 6.800 metres quadrats amb l’ampliació de la zona peatonal (sic)” En canvi a la foto, en lloc de sortir dit espai, hi surt l’alcalde acompanyat d’un regidor del seu equip de govern i, d’altres persones, molt probablement, els responsables de les obres. Però hi van tenir molta cura en que hi fos present la premsa. De fet la notícia ja havia estat publicada al diari el Punt i, a la foto, també es veu a una persona fent-li una foto per a que quedés palesa de la visita.
Internet té l’avantatja de poder transmetre notícies pràcticament a l’instant. Tot depèn de del temps que es disposa i de la professionalitat de qui ho fa. Això dóna molt d’avantatge sobre el paper imprès. De fet la notícia de la visita de l’alcalde a les obres de l’aparcament soterrat la vaig publicar el passat dia 26 de març, pràcticament un mes antes de que ho publiques la “revista oficial de l’equip de govern de la nostra ciutat”. El títol d’aquella entrada era: “Febre inauguradora” i hi vaig tenir un comentari que en deia el següent: “Joan, a l'aparcament soterrat no es va fer cap inauguració. Era una roda de premsa per explicar als mitjans el projecte de com quedarà la plaça. De l'equip de govern només hi havia el regidor de Serveis i el regidor responsable del Mercat Municipal”. Ja ho sabia... Evidentment ho vaig posar al mateix sac juntament amb altres inauguracions que es van portar a terme aquells dies. Però el que es pretenia amb la visita era treure’n rendibilitat política, ja que l’obra acabada no es podia inaugurar a la present legislatura, bàsicament perquè no estarà acabada.
Passen els anys, passen els números, però la RA segueix sent el gran aparell de propaganda de CiU a la nostra ciutat. Així, no es d’estranyar que hi hagi qui s’ha donat de baixa de subscriptor per la manca de rigor i qualitat de la publicació.