divendres, 6 de maig del 2011

LES MUNICIPALS A AMPOSTA. ELS PRIMERS “PENJATS”


A partir de la passada mitja nit (les 0:00 hores d’avui divendres 6 de maig) els partits polítics que concorren a les eleccions del dia 22 ja poden enganxar cartells, penjar banderoles, etc.
El primer polític “penjat” en qui m’he trobat aquest matí ha estat amb Guillermo Martínez, el cap de llista del PP, al carrer Amèrica, i que es presenta amb l’eslògan: “Centrats en tu”, el mateix lema que avui es pot veure a diaris com el Periódico. Per tant és que usaran, m’imagino, a nivell nacional. Després he vist altres cartells al carrer Sebastià Juan i Arbó, avinguda Catalunya, avinguda de la Ràpita, carrer Sant Josep i carrer Mestre Sunyer.
Quasi que immediatament m’he trobat amb el candidat de Plataforma x Catalunya, Germán Ciscar. El seu lema (“Primer els de casa”), ja és, en si, tota una declaració d’intencions en la línia d’un partit xenòfob com és el d’Anglada. Els seus cartells també hi eren presents a d’altres avingudes i carrers.  
Igual a un partit com a l’altre se’ls hi nota la manca d’experiència a l’hora de penjar els cartells, ja que només en col·loquen un per fanal quan és més pràctic posar-ne dos, un en cada sentit. 
 

Al tercer, a Salvador Queral, el candidat d’ICV-EUA, no l’he vist “penjat”, aquest estava “pegat” a una tanca d’una obra de les que ja no es van arribar a començar en arribar la crisi econòmica, a l’avinguda de la Ràpita. Més avant, al carrer Sant Josep ja l’he trobat “penjat” en una banderola. Igual com va passar a les darreres eleccions autonòmiques, ha estat el primer grup en penjar les banderoles. Posteriorment també n’he vist a l’avinguda de Santa Bàrbara. El lema d’ICV-EUA: “Ningú pot retallar les teves idees”. S’entendrà?
A la plaça de la Pau, els de CiU van penjar el primer cartell a la cartellera que hi ha davant de la casa Sabaté, l’edifici modernista en runes (quina pena!) El lema de CiU: “Confiança en Amposta”. Al seu costat també hi havia cartells del alcaldable d’ICV-EUA.  
I una mica més avall, a l’avinguda de Santa Bàrbara, en una obra també inacabada, m’imagino que propietat de Jordi Talarn, els d’ERC-EA amb el rostre del seu alcaldable Adam Tomàs i el lema “Aire fresc”.