dimecres, 18 de maig del 2011

LES MUNICIPALS A AMPOSTA. L’ACTE FINAL DEL PSC



En un ambient familiar, ahir per la nit es va celebrar l’acte final del PSC d’Amposta (digueu-li míting si voleu) a l’auditori de la Fira d’Amposta.
L’acte va començar amb la projecció del vídeo de campanya. Després Toni  va anar cridant un per un als membres de la llista que hi eren presents mentre a la pantalla on prèviament s’havia fet la projecció hi sortia la foto. En arribar a l’escenari, la Lluïsa els hi anava fet una pregunta relacionada amb aspectes del programa o de la vida política i social del poble.
Una vegada tots (fins i tot els suplents) van estar asseguts a les cadires preparades, la Lluïsa va fer de “telonera” a Toni. Fa fer un discurs brillant, segurament el millor que li recordo haver fet durant tots aquests anys de treballar plegats. Va remetre contra l’alcaldable de CiU per la campanya bruta que està fent en aquests darrers dies parlant malament de la nostra candidatura, però sobre tot, contra la seva pròpia persona i la del nostre candidat. A Lluïsa la va culpar “d’haver de reduir llits de l’hospital” per no haver votat la moció de CiU al Congrés ara fa una setmana. La diputada del PSC va “desemmascarar” al candidat de CiU recordant-li que “els fons de competitivitat que tant reclama CiU a Madrid –i que per llei no s’ha de pagar fins d’aquí dos anys- només significa un 3 % del pressupost de la Generalitat, mentre que els retallades, sobre tot en Salut i Ensenyament, arriben al 10 %. Finalment va mostrar “el programa de govern” de CiU, del que va dir que, en arribar-li a casa, “si ho hagués segut pel color, s’hauria pensat que era el nostre”, ja que hi traient totes les obres i infraestructures que s’han fet a Amposta en aquests darrers 4 anys pagades amb diners de l’anomenat “fons Zapatero” i de les inversions fetes per l’anterior govern de “tripartit” de la Generalitat de Catalunya. Unes obres i infraestructures que als de CiU els hi costa reconèixer que la fan fer governs socialistes o dels quals hi formaven part. Lluïsa va arrancar aplaudiments espontanis dels assistents.  
Acte seguit va prendre la paraula el nostre candidat a l’alcaldia Antoni Espanya que va fer un repàs del programa electoral. Toni no va voler deixar passar l’ocasió per a criticar la manca de programa de CiU que, “a corre cuita n’ha hagut de confeccionar un”, però, sobre tot, de la campanya “demagògica i bruta” del candidat a l’alcaldia Manel Ferré que, en aquests darrers dies va “desesperat oferint coses a tothom”. Un clar exemple són els 49.500 euros que ha ofert a la Lira Ampostina quan ell és el màxim culpable que la societat musical hagi, de moment, deixat d’ingressar més de 100.000 euros i haver resolt el finançament futur de la seva escola de música. O la tanca que han posat al parc del costat de la plaça de la Castellania d'Amposta anunciant la construcció d'un CAP o els cilindres que han col·locat a diversos punts d'Amposta per potenciar el comerç ampostí, un sector "maltractat" per l'actual equip de govern.
Toni també va demanar el "vot útil" per al PSC, ja que, segons va dir, "la nostra candidatura és l'única que garanteix un canvi real a l'ajuntament d'Amposta i també per frenar 'aventures que no porten en lloc'".  
Per a finalitzar l’acte, els membres presents de la candidatura van baixar de l’escenari i, amb les lletres que s’han anat utilitzant al llarg de la campanya, fan formar l’eslògan electoral: “ATREVEIX-TE. ARA TONI! Acte seguit van recollir les conegudes roses de paper per repartir-les entre el públic present.     

1 comentari:

Carles ha dit...

joan, anit no sé si ho va dir, però el comentari de la plataforma independentista a l'ajuntament, sona "un poquet" a intereconomía, mireus el noetre programa i la nostra gent, el únics que heutret aquest tema sou vosaltres.

Carles Gonzàlez.