divendres, 13 de maig del 2011

LES ELECCIONS A AMPOSTA. LES PRIMERES POLÈMIQUES




Dimecres, al nou apartat de “la foto electoral del dia”, hi penjava una foto on es veien dos integrants de la candidatura del PSC enganxant un cartell a Balada.
El mateix dimecres, el regidor de governació trucava al nostre cap de llista per advertir-lo que “No estava autoritzat penjar cartells ni a Balada ni a la urbanització dels Eucaliptus”, per la qual cosa ens convidava a retirar-los o bé, els retirarien els membres de la brigada.
El fet és un tant insòlit. És cert que a l’Ajuntament d’Amposta hi existeix una normativa referida a la col·locació de banderoles i cada vegada que venen eleccions s’hi fa un sorteig per adjudicar els carrers i el número de faroles on, cada grup, pot penjar les seves. Segons dita normativa, fora d’aquí no se’n hi poden penjar.
Crec que ja he dit més d’un cop que no estic d’acord amb aquesta normativa. El creixement de la nostra ciutat ens els darrers anys ha fet incrementar molt el nombre de faroles degut a la urbanització de nous carrers o la remodelació dels que ja hi havia.
El passat dimarts, tres membres de la candidatura del PSC ens varem desplaçar al Poble Nou del Delta on hi posarem més de 40 cartells, als Eucaliptus on només n’hi varem posar 6 i a Balada on el nombre de cartells enganxats va ser de 14.
I perquè no se’ns va dir res del Poble Nou? Curiosament, al Poble Nou, en arribar-hi, ja havia penjada una pancarta de CiU. Per tant, si la normativa no permet posar-ne i ells en van enganxar una, en teoria, nosaltres (o les altres candidatures) també n podien posar en un número indeterminat (ja que no està establert)
Com ja sabeu, els primers en enganxar cartells electorals van ser els del PP i PxC i ICV-EUA la primera formació que va posar les banderoles. Els següents varem ser nosaltres i vaig ser molt curós a l’hora de respectar els que també estava establert: que a cada farola només hi podia penjar cartells una formació política.
ERC i CiU, primer i SI i PxC després, s’ho van passar pel folre...
PxC no va acudir a l’acte d’adjudicació d’espais, però la resta si que coneixia la normativa.
També el regidor de governació els ha cridat l’atenció? Ho dubto perquè el seu grup ha estat un dels que ho ha incomplert.
Una altra cosa que no entenc és el perquè està prohibit penjar pancartes a la passarel·la que hi ha sobre l’avinguda de Santa Bàrbara, en front del CAP I. Durant tot l’any hi ha alguna pancarta posada: anunciant alguna boda i, normalment, actes organitzats per l’ajuntament. Així, perquè està prohibit per als partits polítics? Jo tinc una resposta: Perquè CiU no en podia penjar mai, ja que sempre hi havia algú que corria més que ells.
El que pareix que si que es pot fer (de fet s’ha fet) és posar cartells en campanya electoral anunciant la construcció de noves infraestructures. Concretament estic parlant del cartell que es va plantar ahir al parc que hi ha a tocar de la plaça de la Castellania i que va ser el tema de la meva segona foto electoral del dia, però com molts coneixereu, pels problemes que ha tingut Blogger, s’han anul·lat la majoria de les entrades fetes ahir. En aquest cartell s’anunciava la propera construcció del nou CAP.
Evidentment, aquest fet s’ha denunciat davant la Junta Electoral de zona.