dijous, 19 de maig del 2011

LES MUNICIPALS A AMPOSTA. PETIT QÜESTIONARI


Quan ja la campanya electoral toca a la seva fi, del dia a dia de la nostra ciutat he pogut constatar que ni tots els partits som iguals ni se’ns tracta de la mateixa forma.
Els passat dos de maig, al saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta es va fer una reunió per a repartir els espais de propaganda electoral i les normes a seguir durant la campanya. A Aquesta reunió hi van assistir. Per part de CiU el Sr. Joan Ramon Masip; per part d’ERC el Sr. Pere Ferré; per part del PSC la Sra. Míriam Galindo; per part del PP el Sr. Guillermo Martínez; per part d’ICV-EUA el Sr. Antonio Recio; per part de Si, el Sr. Albert Curto; finalment, per part de PxC no hi va assistir ningú.
Els que m’heu anat seguir durant la campanya, sabreu que els primers en penjar els cartells electorals van ser el PP i PxC.
Primera pregunta: Com sabien els de PxC on penjar els seus cartells?
La primera llista en penjar les banderoles va ser ICV-EUA i, immediatament després, el PSC. Personalment vaig acompanyar durant molta estona (més de 4 hores) i en tot moment vaig orientar als que les col·locaven on i com havien de fer-ho i, sobre tot, que respectessin aquelles faroles que ja disposaven d’alguna mena de cartells.
Segona pregunta: Per què CiU no ho va respectar i va penjar banderoles on ja havia algun cartells d’altres partits? Per què ERC tampoc no ho va respectar? Per què Is tampoc? Per què el PP i PXC en les següents “tongades” tampoc? 

És cert que a l’acta hi diu que no podrà posar-se propaganda electoral fora dels llocs establerts. Per què se’ls hi ha permès a IS i PxC, per exemple, fer-ho?
Res es deia de col·locar-ne o no fora del casc urbà. Es a dir, no es nomenava per a res el Poble Nou, la Urbanització dels Eucaliptus, Balada i Favaret. És evident que en una “amplia” interpretació de la norma, allí no se’n hi poden posar. Per què? És que els que allí hi viuen no voten?
Una nit membres el PSC, entre els qui estava jo, varem anar-ne a posar al Poble Nou Balada i Eucaliptus. En arribar al Poble Nou, a la tanca de malla metàl·lica que encercla el recinte del ball, hi havia una pancarta de CiU. Nosaltres, literalment, varem inundar la pedania. Després anàrem a Eucaliptus on només hi ocuparem 3 faroles i Balada amb 7.
Al dia següent, el regidor de governació va trucar al nostre candidat per a dir-li que havíem de retirar les de Eucaliptus i Balada, que allí no se’n podien posar. Del poble Nou no va dir res. Això ens va privar de sortir i enganxar-ne a Favaret.
Dijous de la setmana passada el govern municipal va plantar una tanca publicitària al final del carrer Sebastià Joan i Arbó anunciant les obres d’un nou CAP. La junta electoral de zona els hi va fer retirar ahir (o al menys ahir van complir les ordres) És que CiU o sap que no es poden fer determinades coses en campanya electoral? De igual manera, dimarts, es van col·locar cilindres per a fomentar (suposadament) el comerç de la ciutat. Això si que està permès? Igual que oferir subvencions “milionàries a les dues societats musicals d’Amposta en campanya electoral, també està permès?
Ahir al vespre, el membre de la nostra llista que viu al Poble Nou va trucar al nostre candidat Antoni Espanya per a dir-li que la brigada municipal, seguin ordres donades des de l’ajuntament, estava retirant tots els nostres cartells. No és una revenja de CiU per haver hagut de treure la tanca que anunciava el CAP sanitari?
Aquest matí he donat una volta per Amposta i allà on hi havia cartells incomplint la normativa, hi seguien ben presents. Per què no s’han fet retirar? S’ha retirat la pancarta de CiU del Poble Nou?
Sembla que “l’ase dels cops és el PSC, ja que, fins els que jo sé, a la resta de candidatures que es presenten a Amposta no se’ls hi ha fet retirar res.
Jo no sé com es diu aquesta mena de comportament a un altre indret, aquí en diem CACIQUISME. Del segle, XXI, però CACIQUISME.