dijous, 4 de juny del 2009

EN CAMPANYA


Aquests dies, els diaris fan de veritables diaris dels candidats a les europees de diumenge. Però també els principals líders dels partits que tenen un protagonisme, molts de cops, més rellevant que els propis candidats.
Entre les peres que he trobat avui al diari la va dir ahir l’expresident Aznar: “Els catalans hauran d’anar a aprendre castellà a Albacete en lloc d’anglès a Londres”, referint-se al baix nivell de castellà que tenen, segons ells, els escolars de Catalunya.
Com per a mostra un botó, us contaré el que vaig viure jo diumenge pasta. Juntament amb la meva dona ens van convidar a la comunió de la Judith, la filla d’uns amics. La celebració la férem al restaurant Casa Ramon Marinés de la Ràpita. Al pis superior, on es feia el convit, vàrem compartir sala amb diverses comunions més, entre elles, una de Paüls, ja que vaig conèixer el pare de la nena i alguns dels convidats. A l’hora dels postes, per una porta lateral hi van aparèixer una parella de pallassos. Bé, al menys hi anaven vestits, ja que de “pallassades” no van fer-ne cap. El que si van fer és fer jugar els nens i també als pares o altres adults. El que em va cridar l’atenció es que tota l’estona es van dirigir al públic en castellà i, oh sorpresa! Ningú va donar mostres de no entendre allò que se’ls hi demanava...
L’altra perla ens la va deixar Ramon Tremosa (com no!) Diu que si els socialistes haguessin governat duran vint anys, no hi hauria vols intercontinentals. Hi ha que veure quin poder d’endevinació què té aquest senyor! Ara entenc con l’Arturo el va designar candidat a Europa en detriment d’Ignasi Guardans. Deu de tenir la mateixa intel·ligència i intuïció que el seu líder! Jo, és que davant de persones així, no puc més que treure’m el barret, fer-los una reverència i mostrar-me com el més humil dels humans...
Segurament, si Tremosa hagués parlat durant més estona, hauria arribat a la conclusió que els socialistes, a part de posar-se uns bons sous, no haurien fet res de res, durant aquests 20 anys!
En canvi, Catalunya existeix gràcies a ells. I gràcies a la seva acció de govern i el “savoir fair” l’han fet gran i arribat així fins a l’any del desastres: 2003!! On els proscrits Maragall, Carod i Saura el van “robar” la Generalitat, tal i com ho va dir la dona de l’anterior president: La H. Marta Ferrusola (allò era una dona!) Crec que els avantpassats de Guifré el Pilós, ja tenien el carnet de Convergència!
Són uns salvadors de la Pàtria!