diumenge, 14 de juny del 2009

LA INAUGURACIÓ DEL PONT PENJANT


Ahir al vespre-nit, un bon grapat de ciutadans d’Amposta van tornar-se a vestir tal i com ho feien els nostres iaios ara fa tot just un segle.
El motiu no era per a menys. S’inauguraven les obres de remodelació del pont penjant, el símbol de la nostra ciutat.

Per a l’ocasió, i com a cloenda dels actes del centenari de l’atorgament dl títol de ciutat, es va escenificar la “prova de resistència” que va fer-se l’any 1920 quan s’inaugurà el pont. Llavors hi van participar 44 carros carregats amb sorra i grava fins sumar 66.000 quilos. Ara, els 30 i escaig carros que hi van participar anaven carregats de pallús.

A l’acte també hi van participar les dues bandes locals: la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica. Així com també les corals de totes dues entitats.
Als quatre cantons, sobre un gran escenari, els nens i nenes dels diversos col•legis d’Amposta, les dues corals i la banda de música de la Filha interpretaven un cop més l’himne de la nostra ciutat: Oh Amposta, del mestre Joan Sunyer.

L’acte va acabar amb els parlaments de les autoritats: la subdelegada del govern, en representació del Ministeri de Foment, que ha estat qui ha pagat l’obra, l’alcalde d’Amposta, l’alcalde de l’Aldea (on comença l’altre costat de pont) i la regidora de cultura. Després es va entonar els Segadors, l’himne de Catalunya.

Llavors hi va haver un castell de focs artificials i, finalment, les quatre autoritats plegades, van “prémer” el botó que encenia la il•luminació del pont.