dissabte, 13 de juny del 2009

TOT PER L'ASSISTÈNCIA


Recordareu que hi havia un programa televisió en clau d’humor que es deia “Tot per l’audiència”. Allí es parodiaven els mètodes emprats per algunes cadenes de televisió per aconseguir “quotes de pantalla” importants. I és que tenir un “share” de més d’un 20 %, als temps que correm és tot un èxit.
Als mítings dels grans partits passar una cosa similar. Pareix que guanyarà aquell que sigui capaç d’omplir un recinte més gran. La plaça de toros de València sol ser la icona del PP. Quan Rajoy es desplaça a la capital del Túria per a fer l’acte electoral central de la comunitat, és requisit que la plaça de toros estigui com es sol dir de “gom a gom”. La manera d’omplir-la no importa gaire, ja que ningú prestarà més atenció. Les “teles” enfocaran sobre tot als líders que faran el millor dels seus somriures i com a molt, la grada jove que, estratègicament han col•locat a la part de darrera del faristol des d’on, Rajoy, Camps, Barberà i companyia es dirigiran als assistents. Fins i tot saben el minuts exacte que connectaran les televisions i coincidirà amb un dels moments àlgids de la intervenció del protagonista de la nit (Rajoy o Camps, segons el caràcter que tinguin els comicis)
Ara s’ha sabut que una bona part dels darrers assistents eren immigrants a qui se’ls va prometre treball a canvi de l’assistència. Després, com els empresaris valencians s’hi ha negat, han volgut denunciar aquesta irregularitat. Hagués passat el mateix si els haguessin ocupat? Segurament que no. Així, avui, el Periódico es fa ressò d’aquesta notícia i titula: “Un col•lectiu de llatins denuncia el PP per frau” i continua “El grup diu que els van oferir feina si assistien a un míting de Rajoy a València”.
Si teniu una mica de memòria (i sinó us la refrescaré jo), en plena campanya contra el transvasament de l’Ebre, el PP de València i Múrcia ja va convocar una gran manifestació per la capital valenciana pagant de la seva butxaca (o ves a saber d’on van sortir els diners...) els autocars i la paella. També van incitar els immigrants per a que assistissin. Si un no té res millor que fe i t’ofereixen la possibilitat d’anar a visitar València i a sobre et paguen el dinar, no t’ho penses dues vegades.
Si la dreta fa això (CiU també posava l’entrepà a part de l’autocar per assistir als actes on intervenia primer Pujol i més tard Mas) no es d’estranyar que qüestionessin que els membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre paguéssim de les nostres butxaques la totalitat dels desplaçaments. Recordo que es va arribar a dir que ens finançava la hidroelèctrica per aquell temps s’estava construint al costat de l’assut de Xerta.