dijous, 7 d’agost del 2014

DIARI DE L'AGOST. DIJOUS 7 (Segona part)

Crítiques no si us plauTwitter (una xarxa social on no tinc compte) ahir n’anava ple. Resulta ser que Toni Soler, un dels directors de programes de televisió és crítics amb el món de la política en general, no accepta que el critiquen. Tan lluny va arribar el tema que, fins i tot, va anunciar que podia acabar per dimitir i deixar de fer Polònia i Crackòvia.
Sembla ser que Soler va fer un al·legat a favor de la independència de Catalunya i alguns internautes li van dir que el món que ell pintava era massa idíl·lic i que la realitat podia ser molt diferent.
Per acabar-ho d’adobar, va qualificar de facherio a aquells que no pensen com ell abans d’abandonar Twiter.
El govern de CiU, amb el suport d’ERC, està beneficiant cada cop més el sector privat per damunt del públic. Així, d’una manera encoberta, alguns serveis hospitalaris es deriven als hospitals privats amb qualsevol excusa. Un exemple que he pogut viure en primera persona. L’hospital d’Amposta (públic però de gestió privada), tanca els quiròfans durant tot el mes d’agost amb l’excusa de que s’han de fer obres. I ahir mateix, per la ràdio, vaig escoltar que un hospital de Barcelona va obrir els quiròfans després de l’estiu, precisament el dia de la Mercè, el 24 de setembre! Què passa si hi ha intervencions urgents? Evidentment s’ha d’anar als hospitals privats. Encara que al pacient no li costi res, l’hospital privat té uns ingressos que normalment no tindria.
En l’ensenyament passa una cosa similar. Si els col·legis concertats reben més ajudes, aquestes s’acaben convertint amb millores per al centre. De vegades, aquestes millores resulten determinants a l’hora d’escollir col·legi per als fills.

De la Habana ha llegado un barco cargado de... I es tractava d’endevinar de quin producte anava carregat: cafè, cotó, sucre...
El buc escola de la Marina Espanyola Juan Sebastián el Cano no  venia de la Habana sinó de Cartagena de Indias (Colòmbia) portant un carregament d’uns 147 quilos de cocaïna.
Sembla ser que tres guardiamarines van anar pujant a bord petites quantitats de droga amagada entre la seva roba.
Caldria saber si aquesta va ser la primera vegada que s’intentava o ja s’havia fet d’altres vegades.
No sé si sabeu, durant 15 dies vaig ser marino. Vaig anar a Cartagena (no de Indias), però les seqüeles d’un accident laboral que vaig tenir uns mesos abans van ser determinants per a que la Marina em donés inútil. Sobre tot al principi, m’agradava porta objectes relacionats amb l’Armada. Encara recordo un clauer on es podia llegir: Juan Sebastián el Cano, puente de mando.