divendres, 1 d’agost del 2014

DIARI DE L’AGOST. DIVENDRES 1.

Gallecs. Dos gallecs han estat protagonistes durant les darreres hores per motius molt diferents. El primer d’ells l’alcalde socialista de Lugo José López Orozco diu que la brossa acumulada pel carrer després de més de 50 dies de vaga, promociona la ciutat. Segons l’alcalde, que es parli de la situació dels carreres beneficia la ciutat perquè atrau el turisme. Segons López Orozco la situació no és tan greu com es diu des de determinats sectors. En canvi, segons els veïns, a part de la pudor que produeix les milers de bosses tirades pel terra, també s’hi poden veure rates i diversos tipus d’insectes.
L’altre gallec és José Luis Baltar, qui va ser tot poderós president de la Diputació d’Ourense, a l’estar condemnat a 9 anys d’inhabilitació per ocupar qualsevol tipus de càrrec públic per haver col·locat a dit a 104 treballadors. Baltar tenia la Diputació d’Ourense com si fos la seva pròpia empresa. Baltar que, evidentment no admet la culpa, no vol que el cas perjudiqui a l’actual president de la Xunta ni al seu successor al capdavant de la Diputació. Però al seu interior, algun sentiment de culpabilitat deu tenir ja que va dimitir quan va saber que anava a ser processat.
Fa uns anys hi va haver per aquestes terres un sotspresident de la Diputació de Tarragona que, a més a més va ser president de Caixa Tarragona sense saber de números més que les quatre regles, que també recomanava els seus per entrar a treballar a Caixa Tarragona o a d’altres empreses on tenia ma.  Sembla ser que per aquella època els feia afiliar a CDC i quan hi havia una assemblea de militants per escollir els candidats a les properes municipals, els feia assistir per a que votessin per ell i poder continuar a l’ajuntament per a més tard seguir ocupant càrrecs. Per a més senyes és de Tortosa i era un empresari del taxi

ZamoranoZamorano de Zamora, no aquell jugador que va jugar amb el Madrid. Zamora, com algunes províncies gallegues té frontera amb Portugal. El nom d’aquest empresari poc importa, el que és transcendent és que ahir va desvetllar que la seva empresa de carteria i missatgeria va finançar el PP, al menys durant la campanya de les generals de 2004, les primeres que van tenir a Mariano Rajoy com a com a cap de llista.
Segons va explicar ahir la Cadena SER, l’empresari, que tenia un soci al negoci, se’n va adonar que es portava una doble comptabilitat. Al preguntar al seu soci el motiu pel qual es feia allò, aquell li va dir que l’empresa subsistia gràcies al contracte amb el PP. Que ara hagi decidit donar a conèixer els fets, es deu a que ha trencat peres amb el seu soci.
Si es comprova la feracitat dels fets, no cal ni dir-ho, el tema apunta directament a l’actual President del Govern d’Espanya, encara que ell, com sempre, segur que ho negarà tot.

Vols caldo? Pren dues tasses. Quan la Generalitat es va fer càrrec de les Rodalies de Catalunya va anunciar ràpidament millores al servei. De fet hi ha zones que han vist com se’ls hi ha augmentat la freqüència de pas dels combois ferroviaris a part de millorar els propis trens.
Però aquest no ha estat el cas de les Terres de l’Ebre. Les combinacions amb Tarragona i Barcelona són pràcticament les mateixes i, ens alguns casos, han empitjorat els horaris.
Per acabar-ho d’adobar, els usuaris han de patir la vaga convocada per alguns dels sindicats que tenen representació al comitè d’empresa de RENFE. Aquest fet provocarà, a sobre, que el servei que afecta el nostre territori passi de dolent a pèssim.