dijous, 22 de novembre del 2007

ASSASSINAT TELEVISIU

La mort de la noia russa a mans del seu exnovio cinc dies després d’haver sortit a un programa dels anomenats el cor o també teleescombraries, ha obert tot un debat sobre aquest tipus de programes. Pareix que la fiscalia de l’Audiència Nacional ha trobat indicis de responsabilitat civil al programa de Antena 3 “Diario de Patricia”, perquè, s’hi va portar a la noia enganyada.
Fa temps es va demanar que aquest tipus de programa s’emetessin a una franja horària allunyada dels horaris habituals que els infants miren la tele. Però hi ha cadenes que segueixen emeten en un horari on els més menuts hi tenen fàcil accés. El motiu no es altre que els ingressos per publicitat. A més la despesa que suposo és més bé poca.
Aquest cas m’ha recordat el que va passar fa uns anys a una dona d’Andalusia que va ser cremada pel seu exhome dies després de denunciar públicament en un programa d’aquestos que la maltractava.
A veure si finalment el govern prohibeix aquests tipus de continguts. Seria un bon homenatge per a la data que celebrem el proper diumenge: el dia internacional contra la violència de gènere.