dimarts, 6 de novembre del 2007

PATRIOTISME DEMOCRÀTIC (REI I PÀTRIA)

Patriotisme democràtic. És un nou concepte sortit de l’entorn del PP, més concretament del diari el Mundo. M’he posat a pensar sobre el sentit de l’expressió i la veritat sigui dita, no acabo de trobar-li massa sentit. A més, si tenim en compte que la monarquia és una institució totalment antidemocràtica (no ha estat elegida pel poble), encara té menys sentit el titular del Mundo. Suposo que el periodista en qüestió (o el consell de redacció del diari) van recercar un titular que cridés l’atenció i suposo que ho han aconseguit.
Sobre les protestes dels marroquins cal dir què de no haver estat instigades per algú, difícilment el poble de Marroc s’hauria queixat contra uns actes que pràcticament desconeixia. El règim alauita sempre ha estat molt aficionat a arengar el seu poble per a fer manifestacions d’aquesta mena. Sense anar més lluny, ahir feia 32 dos anys de la famosa “Marxa Verda” cap al Sahara, llavors colònia espanyola. També tota una prova d'exaltació nacional!
Una cosa que m’ha cridat l’atenció han estat les banderes. Mentre que als ciutadans de Ceuta se’ls hi van donar de plàstic, o sigui d’usar i tirar, els manifestants marroquís les portaven velles i gastades. Igual són banderes que passen de pares a fills en herència...
Totes dues exaltacions, tant la de Ceuta en favor de la monarquia Espanyola com la del Marroc reclamant com a pròpia la ciutat m'han semblat pura pantomima!
I avui la segona part de la mateix pel·lícula.