dimarts, 13 de novembre del 2007

ELS EFECTES D'ACCIÓ I REACCIÓ

Tots els grups que conformen el Parlament de Catalunya votaran demanar la dimissió de la Ministra de Transports Magdalena Álvarez. Bé, tot no, el PSC no ho farà. Però si els seus socis de govern.
Estic convençut de que si la ministra no fos socialista si votarien a favor, igual que si a Espanya Izquierda Unida formés part del govern de Zapatero, Iniciativa per Catalunya, segurament, tampoc hi votaria.
El motiu, al meu entendre, és molt senzill, des del PSC no es vol crispar més l’enrarit ambient que es respira en aquest moments i més que “molestar” a la plana major de Madrid, el que crec és que no és vol tenir unes males relacions amb Manuel Chávez, qui ha donat reiterades mostres de suport a Catalunya des de la seva Andalusia.
Però davant la onada de crítiques al govern d’entesa que encapçala José Montilla, sobre tot per part de CiU, el President de la Generalitat contraatacarà amb dades a la ma. Els darrers anys de govern de Pujol es van desviar diners destinats a la xarxa de tren de rodalies a altres fins. Quins són aquest fins? No ho sé, però hom o intueix: a la propaganda! Si una característica tenen els governs de Jordi Pujol és la enorme despesa en publicitat que es gastaven. Es allò d’anar fent el justet i transmetre a l’opinió pública la sensació de que s’està fent molt. És una tàctica molt vella, però que a CiU li ha donat resultat molts cops!