dissabte, 10 de novembre del 2007

VALORACIONS DEL DISCURS DE MONTILLA A MADRID

Després d’una aparent indiferència inicial, ara sembla que la classe política espanyola ha començat a fer valoracions de les paraules de Montilla. Mentre, el President de la Generalitat ha enviat una còpia del seu discurs a tots els presidents de les comunitats autònomes espanyoles. Cap d’ells que se’l llegeixi no podrà dir que no sap el que realment sentim els catalans, perquè les paraules de Montilla reflecteixen d’una manera clara el nostre sentiment per tot els que està passant a Catalunya d’un temps cap ençà. Els problemes de la xarxa de rodalies, què no només és aquest darrer mes, sinó que la situació era dolenta des de fa molt temps, la gran apagada de Barcelona d’aquest estiu, etc. Però això només és la goteta que fa vessar el got. Són les situacions més mediàtiques perquè passen al cap i casal de Catalunya i als seus voltants. Però per conèixer millor la situació del territori cal anar cap a tots els indrets del territori. Segur que allí on anirem tenen els seus problemes locals. Més petits, de segur que si, però no per això menys importants que els que passen a Barcelona.

Mentre el President del govern espanyol ha demanat a Montilla pedagogia en lloc de queixes. Crec que les accions del President de la Generalitat estan encaminades a fer, precisament, pedagogia, sinó, perquè ha enviat els seu discurs als altres presidents?

Pujol tenia un altre estil, cal reconeixeu-ho. Un estil més de pidolaire i la veritat sigui dita no li anava del tot malament, però no és el meu estil, ni tampoc, com s’ha vist el de l’actual President. Només el temps dirà si l’actitud de Montilla ha estat encertada o no.