dimecres, 28 de novembre del 2007

UN GEST PER AL MEDI AMBIENT

Des del Ministeri de Medi Ambient, la ministra Cristina Narbona ha fet una crida als ajuntaments per a reduir el número de dies en que ha d’estar oberta la il·luminació de Nadal. Cert, a un li pareixen excessius els dies que s’encenen els llums durant les festes i la resta dels dies. I és que aquest mes i escaig que va des de principis de desembre fins passat Reis es el temps on el consum per persona es dispara i arriba a quotes que no han estat aconseguides la resta de l’any. I a tot arreu, no com passa a l’estiu que les festes del pobles es van alternant.

Entenc que a parir de divendres, de cara el cap de setmana i dissabtes i diumenges, naturalment, els llums donen alegria i fan festa, però la resta dels dies be podrien estar apagats.

Per una vegada aquesta campanya anirà dirigida als ajuntaments i no als ciutadans, però també seria d’agrair la col·laboració d’aquests amb els llums dels arbres, per exemple.

Avui mateix han dit que Espanya és el país d’Europa que més incompleix els protocols de Kioto. A la nostra ma està que dintre d’uns anys, les generacions futures ens ho agraeixen o maleeixen de la nostra.