dimecres, 28 de novembre del 2007

MAHOMA I ELS DRETS HUMANS

Qui és Mahoma? I si us digués que és un osset de feltre? Na noticia apareguda avui dóna que pensar sobre la forma de pensar que tenen els països islàmics.
Diu que una mestra anglesa va proposar als nens de la seva escola, a Sudan, la recerca d’un nom per a un osset de feltre. Majoritàriament els nens van proposar Mahoma. Com sempre passa en aquests casos, algú ho va d’haver de contar a casa i a la mestra li poden posar una pena de 5 anys de presó i fuetejar-la quaranta vegades. No sé si sabeu que la religió islàmica no té icones a diferència de la catòlica que sol omplir les seves esglésies de sants i verges.
La noticia m’ha fet pensar i relacionar-la amb un altra que va aparèixer la setmana passada. Una universitària iraniana estava parlant amb un home dintre d’un cotxe. El problema és que aquest home no era mi el seu pare, ni el seu marit, ni cap membre de la seva família. La qual cosa està penada per la llei islàmica. Però el més fot és el que va passar després: set homes la van violar. A la noia se l’ha castigat amb presó i a rebre dues-centes fuetades (això si, el sèries de 20 en 20, no sigui que si li donen massa de cop pugui morir) I per als 7 homes? Res!! Aquesta és la seva peculiar manera d’entendre la llei! I els drets humans de les dones? Ah! què són les dones? Segurament que ni s’ho han plantejat!!