dimecres, 14 de novembre del 2007

UNA PETIT AJUT AL MEDI AMBIENT

A la “conservadora” Londres acaben de prendre una iniciativa força interessant. Volen eliminar les bosses de plàstic dels “súpers”. Os he posat mai a pensar la quantitat de bosses de plàstic que gastem cada setmana? I si ho multipliquem per les famílies del país? La xifra és astronòmica. La bossa de plàstic, com tots els plàstics surt del petroli i a més de ser cada cop més car, contamina una barbaritat.

Recordo que fa anys, el govern espanyol, va estar a punt d’adoptar una mesura similar, la qual cosa jo vaig aplaudir, com faig ara. Però després es va que dar amb un no res.

Una altra forma és vendre les bosses com ho fan alguns súpers com el Lidl o el Dia. També és una forma de que la gent s’ho mesuri més i les reutilitzi diversos cops.

A les pel·lícules americanes si us heu fixat, quan surten de comprar porten bosses de paper sense nanses. I aquí, no fa gaires anys la gent buscava capses de cartró de dintre dels establiments comercials abans de que les dependentes les traguessin al carrer.

Qualsevol cosa millor que la bossa de plàstic a dojo, com passa ara.