dijous, 1 de novembre del 2007

EL CONTE DELS 3 PORQUETS (VERSIÓ S. XXI)

Si heu llegit el Periódico d’avui potser us heu adonat d’una història un tant sorprenent. La foto que il·lustra la notícia també n’és de sorprenent. Es veu tota una illa de cases cremades. Bé, totes no, n’hi ha una que es manté en peus com si res hagués passat.

Segurament us vàreu assabentar dels grans incendis que la setmana passada van castigar Califòrnia, a la costa oest dels Estat Units. Allí hi viu José Galmes juntament amb la seva companya Carolina. Ja sabeu (sobre tot per les pel·lícules) que les construccions americanes solen ser de fusta, també el sostre. I és normal si pensem els grans boscos que un dia van omplir tot els seu territori; era l’element més a l’abast i segurament el més barat. Però José Games va construir la seva casa posant-hi un sostre de teula mediterrània. O sigui feta amb argila cuita. El resultat final ha estat del tot satisfactori: ha salvat la seva residència de les flames que tot ho han cremat. Un 10 per al català i la seva iniciativa. I també per a les teules que, com la dieta mediterrània, deuen ser les millors del món.

1 comentari:

lola ha dit...

ESTA FAMILIA YA ENCONTRÓ LA CASA HECHA CUANDO LLEGÓ A SAN DIEGO,SOLO CAMBIÓ EL TEJADO Y OTRA ACLARACIÓN, JOSÉ TIENE 2 HIJOS MAS EN CATALUNYA
LOLA