dimarts, 4 de desembre del 2007

CAMPANYES D'ESTALVI D'AIGUA I LAS VEGAS 2

He llegit avui al Periódico de Catalunya que els ajuntaments de Roses i Figueres (Girona), per a fomentar l’estalvia de l’aigua repartiran uns aparelles per a regular la sortida d’aigua de l’aixeta i la cisterna de bany. Una campanya similar la va començar ara fa més o menys un any la Diputació de Tarragona i els pobles que s’hi van voler adherir, ho van fer. Sense cap mena de dubte, els sistema, instal·lat a totes les cases pot fer estalviar aigua. Però ho ha de fer una gran majoria, sinó l’eficàcia es perd pel camí.

Però mentre es demana un esforç al petit consumidor, els macro projectes segueixen endavant. El darrer que ha sortit a la llum els dels Monegros (Terol) es veu que volen construir una ciutat artificial de joc i espectacle tipus la de las Vegas als Estats Units. Si s’arribarà a fer o no ja ho veurem, però l’expectativa que ha creat a la gent d’allí és gran. També té nom Gran Scala i tindrà 32 hotels un camp de golf, un parc temàtic, etc.

Aquest mati una companya de treball hem deia que si algú té dret a l’aigua de l’Ebre, són els pobles de la seva conca. Cert, però entre tots acabarem amb el riu, amb el delta i amb el futur de la seva gent.