diumenge, 6 d’abril del 2008

ASCÓ: CINC-CENTES MIL VEGADES MÉS, SÓN MOLTES MÉS VEGADES

En ple debat sobre si l’energia nuclear ha de ser l’energia del futur, la central nuclear d’Ascó ha patit la que és la pitjor escapament de la seva història. Avui he escoltat que parlaven de la pitjor que ha patit mai Espanya. Potser ja no recorden la de Vandellòs I allà per la dècada dels 80! Sigui com sigui, l’accident de la central de la Ribera d’Ebre posa en entre dit la seguretat d’aquest tipus de centrals. Potser França i El Regne Unit, amb menys sol que aquí, no els queden moltes alternatives més, però l’aposta per l’energia solar en la construcció de nous habitatges i la eòlica, per allí on bufi el vent, han de donar resposta, a llarg termini de la demanda d’energia elèctrica al nostre país.
Segons Ecologistes en Acció i Greenpeace, l’escapament radioactiu de la central d’Ascó ha estat 500.000 vegades més gran del que s’ha dit. És per això que demanen al Consell de Seguretat Nuclear obrir una investigació per a depurar responsabilitats.
No voldria crear falç alarmisme, però el nostre govern hauria de donar-nos una ràpida resposta, clara i concisa, de la magnitud de l’accident i de les conseqüències que pot arribar a tenir en la gent del municipi i també riu avall! Paraules tranquil•litzadores no són prou. Cal aportar proves d’estudis realitzats. Què no ens amaguin informació! Com ciutadans proper a la zona de l’accident volem total la informació i que representants d’aquí hi puguin estar presents a l’hora d’avaluar amb detall i rigor la veritable magnitud de l’escapament radioactiu!