dimecres, 16 d’abril del 2008

CREAR UN PAÍS DE MALFIATS

Amb les darreres decisions preses pel govern en matèria d’aigua, han aconseguit convertit les Terres de l’Ebre en un país de “malfiats”. Qui es creu ara que la solució d’interconectar les xarxes del CAT i d’AT-LL per portar l’aigua a Barcelona serà provisional? Qui es creua ara que l’Ebre no sofrirà cap detracció més? Els governs de Catalunya i Espanya han perdut bona part de la seva credibilitat quan després de dir una cosa, s’han desdit si els ha convingut fer-ho i han acabat fet el que van dir que no farien!
A les Terres de l’Ebre si alguna cosa ens sobra és memòria. El discurs d’avui de no extreure més aigua del riu, d’aprofitar els excedents, de revestir les canalitzacions del Delta, etc. és el mateix discurs que es va fer servir quan es volia portar l’aigua al Camp de Tarragona. I mentre, es crea riquesa allà on arriba l’aigua, s’omplen les butxaques els que la venen i la resta de la ciutadania segueix com estava fa anys sense percebre cap tipus de millora al territori i pensant el que sempre han pensat: Què només se’n recorden de nosaltres quan volen instal•lar una nuclear, una tèrmica o un parc eòlic o quan hi ha manca d’aigua i “necessiten atendre una urgència nacional”. Nosaltres, afortunadament, d’urgències ja no en tenim i hem aprés a viure amb el necessari el que se’ns vulgui donar a més a més, benvingut sigui!

1 comentari:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Doncs no estic del tot d'acord amb això que ens sobra memòria. Qui ha guanyat les darreres eleccions d'una manera aclaparadora a les Terres de L'Ebre? Els mateixos que ara fan l'interconnexió. Tenim el que ens mereixem i votem!

Lo fotut es veure com el PSC al territori s'empasa tot alló que li diuen a Barcelona i, com sempre, els convergents ebrencs volen treure redit polític d'un assumpte tant greu com la sequera, penós!