dimecres, 1 d’octubre del 2008

ELS CINEMES D'AMPOSTA: UN MES I QUINZE DIES

Si fa o no fa, ara a un mes des de que es va saber que els cinemes d’Amposta no tenien llicència d’activitat. Aquest fet va desencadenar una sèrie d’esdeveniments fins arribar al decret d’alcaldia que l’alcalde Ferré va redactar demanant-los l’immediat tancament. Avui fa, si fa o no fa quinze dies de que van tancar, el temps que va anunciar el seu propietari per posar al dia les mesures de seguretat que sé li demanen i adaptar-les a la nova legislació. Però els cinemes no han obert avui, ni ho faran demà, ni ben segur que aquest cap de setmana, tampoc! Implícitament ho ha reconegut la regidora d’Urbanisme Isabel Ferré en l’enregistrament del debat sobre el ple que s’ha fet avui a Amposta Ràdio i que els oients d’aquesta emissora podran escoltar divendres aproximadament a ¼ d’una del migdia.
Queda clar que l’adequació anava més enllà d’una simple rentada de cara o canvi de la moqueta de les parets per un altra de inífuga. Hi ha altres coses que també necessiten modificacions i adequacions profundes. Potser la més important és solucionar la sortida d’emergència d’una de les sales que ara té la sortida al propi vestíbul dels cinemes, la qual cosa és un perill si el foc afectés a dita zona dels locals. Per cert, l’alcalde d’Amposta reconeixia al ple no conèixer aquesta anomalia (?) Recordareu que una de les raons de no obtenir la llicència per part de l’empresa propietària va ser la impossibilitat de obtenir un informe favorable per part dels bombers. Així, segurament, també farà falta portes tallafocs.
I si hem llegit els comentaris que ha deixat un lector a la pàgina digital d’Ebredigital (per cert, molt poc actualitzada) estaria bé que l’arranjament també arribés als lavabos, algun d’ells en un estat molt lamentable i, si no recordo malament, sense estar adaptats per a discapacitats o gent amb mobilitat reduïda.
Esperem que Amposta i tota la “seva àrea d’influència” no estiguin molts més temps sense poder acudir a una sala de cinema per a gaudir de la darrera estrena. I cal esperar, després de l’obertura, que els cinemes hagin millorat, no tant sols en les mesures pròpies de la seguretat del local, sinó, en l’estètica del mateix, tant interior com exterior.
Una darrera reflexió per a la “galeria”. Dilluns, al ple, l’alcalde Ferré, responent a la moció que va presentar el grup socialista demanant “l’obertura d’un expedient informatiu per esbrinar que és el va fallar”, va declarar que l’actual equip de govern havia actuat de forma “correcta”. Aquesta simple paraula, “humanitza” l’actual equip de govern en front de la “divinitat” de l’anterior alcalde que sempre contestava haver actuat de forma “impecable”. I entre una cosa o una altra hi ha tanta diferència con d’un bé a una matrícula d’honor (i perquè no existeix una nota més alta!)

2 comentaris:

emili nieto ha dit...

El tema seria poder conèixer, l'estat de les llicències d'obertura de la discoteca, pubs, restarants-bar de la zona.

No he vist a ningú posant en dubte la seva situació, però tampoc a ningú reafirmant l'adequació a normativa de tota l'àrea (hidrants, etc)

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Jo ja he pogut detectar les primeres repercussions. I això que diuen que no hi ha greuge comparatiu! L’altre dia vaig trobar a un paquistanès que porta molts d’anys vivint a Amposta i que va obrir una botiga molt a prop del mercat i em va dir que la policia local li havia fet tancar per no tenir llicència d’obertura. Es lamentava de que no li havien donar una de provisional. “Si sempre ho havien fet així”, s’exclamava.